TEST: Fujifilm F70EXR
Test

Fujifilm F70EXR

Introduksjon

Vi hadde forhåpninger til EXR-teknologien da vi testet Fujifilm F200 EXR i sommer. Etter noen runder i megapiksel-kappløpet, så det ut til at Fujifilm igjen ønsket å profilere seg på bildekvalitet fremfor imponerende spesifikasjoner. Metoden innebar en sammenslåing av piksler og redusering av oppløsning, til fordel for bedret dynamisk omfang og redusert støy. Ideen lyder fornuftig. For uten blant annet lave støynivåer og godt dynamisk omfang, forstørrer megapikslene kun teknologiske mangler.

F200 EXR viste at Fujifilm var inne på et interessant spor. Den nye teknologien fungerte, om ikke like bra som vi ønsket. F70 EXR er Fujifilms seneste kamera som tar i bruk EXR-teknologien, og vi er spent på hva som har skjedd siden sist.

Les hele testen her.

Fysisk

F70 EXR leveres i omsluttende grå-sort, solid metall med kromornamentikk, og virker solid konstruert. Bra batteri- og USB-luker. Blant de nettere superzoomerne. Kameraet har god vidvinkel og skikkelig tele: 27-270 mm.

230 bilder per oppladning er litt slapt sammenlignet med andre kompaktkameraer, der gjennomsnittet ligger opp mot 300 bilder. Fujifilm er utstyrt med en skjerm på 6,8 cm, det vil si 2,7 tommer. Skjermen virker grei. Oppløsningen er på 230 000 punkter. Gjengivelsen kan virke overeksponert hvis skjermen er stilt til maks styrke, så vi anbefaler derfor å holde skjermen på middels styrke.

I bruk

Kaster vi et blikk på modushjulet på F70 EXR, skjønner vi nemmelig raskt at dette er et avansert lite kamera, med både fullautomatikk, Program og manuell modus tilgjengelig. I tillegg får vi innstillingene tilhørende EXR-programmet. EXR-sensoren viderefører teknologi fra Fujifilms speilrefleks- og kompaktkamerasensor, kjent som Super CCD. I EXR-sensoren utnytter Fujifilm sin unike, diagonale pikselorganisering, til å slå sammen piksler for øket dynamisk omfang, eller til å oppnå bilder med høy ISO og samtidig lite støy. Teknologien fungerer, men bildeoppløsningen halveres.

Fujifilm F70 EXR har et vell av funksjoner. Vi tilbys både manuelle og halv- og helautomatiske programmer - i tillegg til EXR-programmet. Alle mulighetene kan nok for noen virke kompliserende. Mange vil nok finne det mest komfortabelt å holde seg i EXR-programmet, eventuelt i EXR Auto, der kameraet er programmert til å velge best løsning til en hver situasjon.

Bildekvalitet

I standardinnstillinger ved full oppløsning, produserer Fujifilm F70 EXR gjennomsnittlig bildekvalitet. Som de fleste kameraer i denne relativt rimelige prisklassen, forringes kvaliteten ved høyere ISO. Bildene blir skarpest ca midt i zoomområdet, der også hjørnegjengivelsen er relativt god.

I EXR-programmet blir resultatet et annet. Kan du klare deg med bare fem megapiksler, får du her bilder med et mer respektabelt støynivå, og et dynamisk omfang det er sjeldent å se fra kompaktkameraer. Med lavere oppløsning og litt mer iboende støy, ligger bildene fra F70 EXR generelt hakket under F200 EXR, både i standardeksponeringer, og i EXR-programmet. Hvitbalansen synes riktig nok mer presis hos nykommeren.

Konklusjon

 

Med F70 EXR slenger Fujifilm seg på superzoombølgen, klassen vi definerer som kompaktkameraer med over 10x zoom. Som sådan er F70 EXR ikke en spesielt bemerkelsesverdig debut, men det er til tider raskt responderende, og nett utformet. Alle nødvendige funksjoner følger med, og bildekvaliteten ligger midt på treet. Litt for mange, tilsynelatende overlappende funksjoner og et forvirrende knappe- og menysystem trekker ned på helhetsinntrykket.

Men Fujifilm stopper ikke der. F70 EXR viderefører også Fujifilms helt egne EXR-teknologi, der sammenslåing av piksler skal gi mindre støy ved høy ISO, eller hvis ønskelig, bedre dynamisk omfang. Og teknologien fungerer. Testene våre avdekker ingen total forvandling, men, kan du klare deg med halvert oppløsning, er det en del å hente i EXR. Vi gir honnør til Fujifilm for å forsøke nye veier mot bedre bildekvalitet, men i likhet med F200 EXR, føler vi ikke at teknologien helt leverer det den lover - enda. Vi ser frem til fremtidige EXR-kameraer fra Fujifilm.

 


  - 27-270 mm objektiv - Kunne vært mer lyssterkt
  - Masse manuelle og automatiske funksjoner - Forvirrende menyer og overlappende funksjoner
  - Solid utformet kamerahus - Skjermen har en tendens til å overeksponere
  - I EXR er bildekvaliteten bedre enn gjennomsnittet - Standard innstillinger gir kun ok bildekvalitet

 

Bildegalleriet

Se bilder tatt med Fujifilm F70 EXR i galleriet.

 

Fujifilm FinePix F70 EXR

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen