Fujifilm F30 med ISO 3200

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Det nye Fujifilm Finepix F30 er et 6 megapikslers kamera med 3 ganger optisk zoom. Men der alle andre forsøker å putte så mange megapiksler som mulig inn på en så liten sensor som mulig, går Fujifilm motsatt vei. Sensoren i kameraet er på 1/1,7 tomme, og dermed større enn på de aller fleste 8 megapikslers kameraene. Det gir langt større piksler, som igjen gir mye mindre støy på bildene. Derfor kan Fujifilm nå tilby ISO 3200 i full oppløsning på dette kameraet. Hvorvidt en så høy ISO-verdi er brukbar, vil vi ikke uttale oss om, men vi kan i hvert fall anta at ISO 1600 vil fungere. Dette er helt nytt for små kompaktkameraer, og en meget spennende utvikling, synes vi.

F30 skal ha svært god batterikapasitet, på hele 500 bilder i følge CIPA-standarden. Det til tross for en 2,5 tommers LCD-skjerm med hele 230 000 punkter. Endelig ser vi at produsentene begynner å få øynene opp for verdien av en god LCD-skjerm, særlig når optisk søker mangler. Fuji har tidligere fått kritikk for lav oppløsning på skjermene sine, men nå tar de altså igjen på det området.

Ellers er kameraet et ganske normalt kompaktkamera med 3x optisk zoom, tilsvarende 36-108mm, og lysstyrke f/2,8-5. Med andre ord ikke all verden på tele, men det kan det antakelig kompenseres for med høyere ISO-verdi.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet skal ha kort oppstartstid, og det tilbyr manuelle funksjoner som blender- og lukkerprioritet.

Det ser ut som Fujifilm vil sette en standard for kvalitet, som andre må strekke seg langt etter. Tidligere kameraer vi har testet i F-serien har overbevist med hensyn til bildekvalitet og støyegenskaper. Hvis de nå også tilbyr en god skjerm og et raskt kamera, så er det ikke mye igjen å ønske seg. Det måtte i så fall være bildestabilisator…..

Vi håper dette blir starten på en trende der produsentene tilbyr høyere bildekvalitet heller enn flere megapiksler. Vi har terpet på dette gjentatte ganger, og nå ser det ut som det bærer frukter. Vi gleder oss til å se hva andre produsenter vil svare med.

Kameraet er ventet på markedet i juni, og får en veiledende pris på 3495,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen