Fujifilm E900 med 9 megapiksler

Se større bilder i produktguiden

Det er bare et par måneder siden det første kompaktkameraet med 8 megapiksler kom på må markedet, og vi var skeptiske den gangen. Nå kommer det 9 megapiksler, og vi jubler ikke nå heller, men Fuji har i det minste spandert på seg en større sensor, som gjør at støyproblemet ikke bør øke nevneverdig. Det faktum at kameraet tilbyr ISO 800 bygger også opp om dette.

Kameraet er i svart, med objektiv i aluminium, og har et håndgrep foran. Det er ikke blant de minste kameraene men tilbyr funksjonalitet og fleksibilitet som de mindre modellene ikke kan matche. Kamera har fulle manuelle muligheter med lukker- og blenderprioritet, full manuell eksponering og manuell fokus.

Objektivet gir brennvidder tilsvarende 32-128mm f/3,2-3,5. Det er ikke det vi vil kalle ordentlig vidvinkel, men likevel noe bedre enn på de fleste kompaktkameraer. Lysstyrken på vidvinkel er ikke den beste, men så langt unna er den ikke. På tele er lysstyrken høy.

Kameraet bruker standard AA-batterier, og det følger med et sett med oppladbare batterier, og batterilader. Bra!

Se større bilder i produktguiden

Fuji har gitt kameraet en 5,1cm (2 tommer) skjerm. Mange kameraer av denne størrelsen har større skjerm, men til gjengjeld har dette kameraet optisk søker. Den er liten, og dekker bare 70% av bildet, men det gir deg mulighet til å fotografere når lyset gjør det vanskelig å bruke skjermen.

Fuji benytter sin egen Super CCD HR sensor. Den er kjent for å gi gode bilder med lite støy. Vi håper Fuji fortsatt tilbyr dette, og at ikke megapikseljaget har gjort at de har ofret noe av dette.

Tilgjengelighet og pris vil bli annonsert senere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen