(Bilde: Montasje: Akam.no)

Fujifilm lokker med nye objektiver

Viser frem ny vidvinkel og normalzoom til X-Pro1.

Vi har flere ganger tidligere snakket om hvilke objektiver Fujifilm komkmer til å slippe for sitt X-system, blant annet da de viste oss sitt objektiv-veikart for litt siden.

Nå er imidlertid to av objektivene nærmere lansering enn noen gang, og Fujifilm selv har via Twitter sluppet mer informasjon om de to første av nykomlingene.

Les mer: Sniktitt: Fujifilm X-Pro1 - Stappfullt av ny teknologi

Først ut er Fujifilm XF 14mm F2.8R. Som du ser av bildet nedenfor, som er sluppet av Fujifilm, vil det bli forholdsvis stort (nøyaktig størrelse har vi ikke fått oppgitt). Pris er ennå ukjent, men det er i alle fall snakk om et 14 mm objektiv med f/2.8 som største blender. Utsnittet vil tilsvare 21 mm brennvidde på fullformat, og objektivet består av 10 optiske elementer i 7 grupper. Blenderen skal bestå av syv avrundede lameller.

Fujifilm XF 18-55mm F2.8-4 OIS skal på sin side bestå av 14 elementer i 10 grupper, med de samme syv blenderlamellene. Også her er f/2.8 største blender, men bare på vidvinkel. Zoomer man inn må man ta til takke med f/4 som største blenderverdi. Dette objektivet vil bli det første i Fujifilms X-system som har innebygget bildestabilisator, og med såpass god lysstyrke som dette spår vi at objektivet vil bli populært blant X-Pro1-brukerne, i alle fall dersom det har like god optisk kvalitet som de eksisterende objektivene i systemet later til å ha.

Les mer: Sjekk bildekvaliteten på Fujifilm X-Pro1

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen