Fujifilm kutter prisene
(Bilde: Fujifilm)

Fujifilm kutter prisene

Hele X-serien blir billigere som en følge av Fujifilms omstrukturering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I mange år har Fujifilm i Norge og Sverige vært representert av Axel Johnson International, men hva angår kamerautstyr er det nå slutt på dette samarbeidet. Fujifilm Japan har bestemt seg for at de ønsker å styre dette markedet selv, og dermed er en større omstrukturering i gang. Samarbeidet med Axel Johnson fortsetter imidlertid som før når det gjelder produkter som ikke har med foto å gjøre, samt bildeproduksjon på papir, kjemi, digitale printere, fotokiosker og film.

Akam møtte nylig representanter for Fujifilm da de var innom Oslo en snartur for å fortelle litt om selskapets fremtidsplaner, og en gruppe entusiastiske Fujifilm-ansatte kunne da meddele litt av hvert omkring omstruktureringen.

Siden Fujfifilm nå kan hente kameraer direkte fra hovedlageret i Japan vil de veiledende prisene kunne settes ned for å bedre konkurranseevnen. Fujifilms utmerkede kompaktkamera X10 vil for eksempel om noen uker reduseres til kr 3799,- veiledende, noe som er under den "magiske" firetusenkronersgrensen. Dette er sannsynligvis langt nærmere det de fleste forbrukere vil betrakte som en fornuftig pris for dette kameraet, som for øvrig fikk en velfortjent anbefaling i Akams test, til tross for at kameraet har hatt enkelte problemer. Disse problemene er nå rettet opp, og alle X10 som selges i Europa er ny utstyrt med ny og forbedret sensorbrikke, kunne Fujifilm fortelle.

Les også: Test: Fujifilm X10 - Et helt unikt kompaktkamera

Spesifikke prisreduksjoner ble ikke oppgitt for resten av produktporteføljen, men Fujifilm kunne love reduserte priser over det hele, samtidig som de kunne fortelle at X-serien har vært en betydelig suksess for det velkjente fotoselskapet. Det er dermed håp om at utmerkede kameraer som Fujifilm X100 og X-Pro1, bare for å nevne noen, også kan komme til å få en kjærkommen prisreduksjon om noen uker.

Omstruktureringen vil også medføre at nye modeller raskere når det norske markedet etter lansering, siden produktene heretter vil sendes direkte fra Japan i stedet for fra et lager i Tyskland eller Storbritannia, og bokføringen i tillegg har blitt enklere, kunne Fujifilms representanter opplyse til Akam.

Les også: SNIKTITT: Fujifilm X-Pro1 - Stappfullt av ny teknologi

OPPDATERING:
Denne artikkelen er oppdatert kl 11:36 17.07.2012, etter at den først ble publisert.
Slik den først stod kunne det forstås slik at prisreduksjonen skyldtes at Axel Johnson var et fordyrende mellomledd, noe vi ble gjort oppmerksom på ikke var riktig. Det fremsto også slik at samarbeidet skulle avsluttes mht alle fotoprodukter, mens vi i ettertid fikk opplyst at det kun gjaldt kameraer og dertil hørende utstyr. Vi beklager misforståelsen.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen