Fujifilm forbedrer X100

Slipper vidvinkelforsats og ny firmware.

Fujifilm X100 med den nye vidvinkelforsatsen.
Fujifilm X100 med den nye vidvinkelforsatsen.

Fotoprodusenten Fujifilm har lansert en ny forsats til sin populære entusiastmodell, X100. Den nye forsatsen har en forstørrelse på 0,8x, som endrer kameraets brennvidde fra 35 mm til 28 mm omregnet til 35 mm format.

Les også: TEST: Fujifilm X100

Samtidig slipper Fujifilm en ny firmware som skal gjøre kameraet kompatibelt med den nye forsatsen. I tillegg innholder firmwaren fiksing av enkelte småfeil med fokussystemet på kameraet.

Les også: SNIKTITT: Fujifilm X100

Forsatsen settes foran på objektivet, og skal i følge Fujifilm være designet for å fungere sømløst med orginalobjektivet. Den er bygget opp av 4 linseelementer i 3 grupper for å hindre blant annet fargefeilbrytning. For å benytte forsatsen må man laste ned den nye firmwaren, som tilgjengeliggjør en ny funksjon i kameraet.

Ved å aktivere denne funksjonen via menyen endres kameraoppsettet slik at endringen av brennvidde blir tatt høyde for i bildeprosesseringen. Dermed korrigerer kameraet for fortegning og fargefeilbrytning på bildene.

Med firmwaren vil også den elektroniske søkeren justeres slik at utsnittet tilsvarer 100 prosent av bildet, mens den optiske søkeren vil vise ikoner som markerer kanten av utsnittet når man bruker forsatsen. Kameraets andre funksjoner blir ikke påvirket, så man har fortsatt full autofokus og nærgrensen forblir den samme.

Den nye forsatsen vil bli tilgjengelig for salg i løpet av juni, og kommer i fargene sort og sølv. Veiledende pris er 349 amerikanske dollar, eller omtrent 2000 norske kroner. Den nye firmwaren kan lastes ned her.

Les også: Endelig er Fujifilm X100 "ferdig"

Kilde: www.dpreview.com

Kommentarer (11)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen