Fuji FinePix F31fd annonsert

Alternativ tekst mangler
FinePix F31fd i produktguiden

Fuji annonserte i går lansering av etterfølgeren til bestselgeren FinePix F30. Det ser ikke ut til at oppgraderingene utgjør all verden, men interessant er det likevel at 31fd har fått såkalt "Face Detection", essensielt det samme som Canon annonserte for sine nye Ixus-modeller og G7 for litt siden. Fuji påstår riktignok at de var først ute, men det er jo strengt tatt uviktig uansett. Fuji er også påpasselige med å gjøre oppmerksom på at de har implementert funksjonen i hardware istedet for software, noe som gjør at deres løsning er svært rask. Den kan også takle opp til ti ansikter i slengen, mot Canons ni. Forbedringene ellers later til å stort sett dreie seg om det Fuji kaller "Real Photo Technology", dvs et slags kvalitetsbegrep for sammensetningen av optikk, kameraets nye bildeprosessor og en såkalt "intelligent" blitz, som bidrar til å gi riktig eksponerte bilder, selv under vanskelige forhold, der kameraene før ofte bommet. Det er også IR på kameraet, så du kan koble det opp mot skrivere som støtter dette, for overføring av bilder.

Alternativ tekst mangler
FinePix F31fd i produktguiden

Som vi påpekte i artikkelen om Fuji S5 Pro i går, har dynamisk omfang og lite bildestøy alltid vært Fujis sterke side, noe som vi har på følelsen også kan være tilfelle med F31fd. Imponerende er også kameraets oppgitte batterikapasitet på hele 580 bilder per oppladning. Oppløsningen er kun 6,3 megapiksler, men hvis bildekvaliteten ellers er så god som vi håper, slik den er på F30,, så trenger ikke dette være noen ulempe i det hele tatt. Det er likevel et originalt trekk av Fuji nå når de fleste konkurrentene er i ferd med å lansere kameraer på rundt 10 megapikselr, men det kan selvsagt ha noe med Fujis egenproduserte brikker på 6,3 mp å gjøre.

Alternativ tekst mangler
FinePix F31fd i produktguiden

Her på Photokina har vi sett på kameraet, og det er svært likt F30. Den viktigste forskjellen i design (egentlig den eneste), er at det har fått et bedre grep på forsiden, slik at det er bedre å holde. Det har også en annen fargenyanse.

Ellers vil F31fd få 3x optisk zoom (36-108mm) og en 2,5" skjerm med 230 000 piksler. Utløserresponsen oppgis til 0,01 sek og oppstartstiden til 0,8 sek. Kameraet vil støtte xD-kort på opp til 2 GB og vil være tilgjengelig fra slutten av desember 2006 eller begynnelsen av 2007, og går dermed akkurat glipp av julepanikken. Fuji sier at det er et valg fra deres side, siden F30 fortsatt selger mer enn de klarer å levere. Veiledende pris oppgis til kr 3995,- men vi forventer selvsagt at en del webshopper legger seg godt under dette.

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen