Fuji F30 får en lillebror

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Fujis nye Finepix F30, som fokuserer hardt på bildekvalitet, men som også har blitt mindre og bedre enn forgjengerne F10 og F11 har nå fått en lillebror som i stor grad er identisk, men hvor det er gjort noe små grep for å gjøre modellen billigere.

De vesentligste forskjellene er lavere oppløsning på skjermen, et litt mindre batteri og litt mindre størrelse og vekt. Batterikapasiteten på F30 er så høy, at om den blir noe mindre, anser vi ikke det som noe problem. Oppløsningen på skjermen går ned fra 230 000 piksler på F30, til 153 000 piksler på F20. Det kan dermed tyde på at F20 har den samme skjermen som F11, som ikke er super, men helt ok.

Det er ikke så store forskjellene i størrelse og vekt, men ca 1mm mindre i hver retning, og noen få gram lettere har kameraet blitt.

Den høyeste ISO-verdien på F20 vil være 2000, og lengste lukkertid 4 sekunder. Dette er også til forskjell fra F30s ISO 3200 og 15 sekunders lukkertid, men vi anser ingen av delene som vesentlige. Optikken og sensoren er de samme som på storebror.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Vi står dermed igjen med et kamera, som selv om det ikke er det minste i klassen, er pent designet, passer i en lomme, og som ikke blir slått på bildekvalitet av noe annet kompaktkamera (med unntak av Sony R1, som er i en helt annen klasse). Likevel setter Fujifilm en veiledende pris på kameraet som er 500 kroner lavere enn på F30, og prisen kryper dermed under 3000 kroner. Vi antar at vi får se gatepriser ned mot 2500 kroner for denne modellen når den kommer på markedet.

Ut fra en liste med spesifikasjoner, er det vanskelig å si mye om reelle forskjeller mellom F30 og F20. Men dersom andre ting enn det vi ser ut fra spesifikasjonslisten er identiske, kan dette bli et svært attraktivt kamera for veldig mange, da F30 har mottatt meget gode omtaler til nå.

Fujifilm Finepix F20 skal bli tilgjengelig i september.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen