FTC saksøker Intel

Amerikanske Federal Trade Commission har rettet søksmål mot Intel med grunnlag i påstander om tvilsom foretningstaktikk for å skyve konkurranse til side. Påstandene omfatter både CPU- og GPU-forretningen til Intel.

Vanligvis kommer slike søksmål fra konkurranse og det er derfor litt oppsiktsvekkende at dette denne gangen kommer fra FTC.

En talsmann for FTC sier bl.a. følgende:

"Intel has engaged in a deliberate campaign to hamstring competitive threats to its monopoly" [..] "The Commission's action today seeks to remedy the damage that Intel has done to competition, innovation, and, ultimately, the American consumer."

Det argumenteres for at Intel klarte å styre markedet på en slik måte at adopsjonen av ny teknologi ble bremset til selskapet selv var på høyde med konkurrenter som AMD/ATI og Nvidia.

Til nå er det nok definitivt AMD (på CPU-biten) som har merket mesteparten av konkurransen med Intel. FTCs nye bekymring er at Nvidia skal bli neste mål og for fremtiden "ødelegge" og få muligheten til å monopolisere enda et marked: GPU-segmentet.

En veldig spesifikk sak som FTC vil til livs er å forby Intel å lage/distribuere produkter som yter dårligere med ikke-Intel CPU-er og GPU-er.

Flere detaljer i denne saken finnes på FTC.gov.

(Kilde: FTC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen