TEST: FSP Group / Fortron Source Aurum Gold AU-600
Test

FSP Group / Fortron Source Aurum Gold AU-600

Spesifikasjoner

FSP Aurum 600 W
Formfaktor
Dim. (BxHxD)
150 x 86 x 140 mm
DC ut
DC UT +3,3 V +5 V +12 V1 +12 V2
+12 V3 +12 V4
-12 V +5 Vsb
Strøm 24 A 24 A 18 A 18 A
18 A
18 A
0,5 A 3,5 A
Totalt Effekt Ut 140 W 540 W
6 W 17,5 W

600 W

Ut i fra spesifikasjonslisten ser vi at FSP har gått for fire uavhengige +12 V-linjer, og ikke én samlet. Hovedforskjellen i mellom de tre enhetene i serien er den totale mengden effekt du kan hente ut fra disse linjene. Som et eksempel kan vi i dag hente ut 450 W, mens man på 700 W-enheten maksimalt kan trekke 672 W.

I henhold til ATX-standarden går den ene kanalen rett til hovedkortets 4/8-pins-kontakt, så mye av effekten er allerede reservert vekk. De andre kanalene er spredd utover ATX-kontakten, de periferiske og videre til dedikerte PCIe-kontakter.

Av de mer spennende kontaktene finner vi totalt fem PCIe-kontakter og totalt 13 SATA- og 4-pins periferiske kontakter. De to sistnevnte er spredd over samme kabel, slik at du ikke må trekke opp en helt ny kabel for å få én SATA-tilkobling i nærheten av en 4-pins periferisk kontakt.

Strømforsyningen er ikke modulær. Slikt koster litt ekstra, men det er fortsatt noe vi savner. Kablene som skal strekkes til hovedkortet og skjermkortene er fra 55 - 70 cm lange. De øvrige kontaktene starter ved 55 cm, og sprer seg utover i steg på 15 cm helt frem til en hel meter.

En nærmere titt

FSP leverer strømforsyningen i en solid pappeske, med et par skruer, kabelbånd og en strømkabel vedlagt. Alle som tidligere har kjøpt en strømforsyning fra FSP, vil kjenne igjen det som nærmest kan omtales som et innviklet kaos av papp på innsiden, men strømforsyningen ligger godt beskyttet.

Viften er produsert av Protechnic Electric og har modellnummer MGA12012HF-A25. Vi har ikke møtt på nøyaktig den samme viften tidligere, men vi har testet flere strømforsyninger med Protechninc-vifter tidligere. Erfaringene vi da har hatt rundt støynivået har vært blandet, så vi holder alle muligheter åpne.

På innsiden virker strømforsyningen særs enkel, og det er mye ekstra plass rundt komponentene. Selv om det er snakk om en relativt kvass strømforsyning ser det ikke lenger ut til å være det samme behovet i dag som det var for to-tre år siden, med en rekke massive komponenter og dertil kjøleribber.

For ordens skyld kan vi trekke frem at det er FSP selv som har produsert denne strømforsyningen. FSP er faktisk en av meget få produsenter som både designer, produserer og selger til sluttbrukere helt alene. I akkurat dette tilfellet er det fabrikken deres i Taipei som står for jobben.

Når det kommer til komponentene så finner vi en 105°C-kondensator fra det kjente og kjære merket Nippon Cemi Con på primærsiden. Nippon har over de siste årene så godt som dominert akkurat denne delen i strømforsyninger, og det med god grunn. På sekundærsiden finner vi komponenter fra blant annet CapXon, et merke vi som en motsetning aldri før har møtt.

FSP Group Aurum 600W

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen