GUIDE: FSC Scaleo EVi 2565 - Et komplett mediesenter
Guide

FSC Scaleo EVi 2565 - Et komplett mediesenter

I denne typen systemer har fabrikantene tilpasset standard PC-teknologi for å bruke maskinen som et mediesenter. Det er flere fabrikanter som har slike systemer, selv om vi har valgt å fokusere på dette ene systemet i denne artikkelen.

Utformingen gjør at den likner mer på en stereokomponent enn en PC, og den hører også hjemme i stereobenken. Her lover Fujitsu-Siemens at den skal være «ekstremt stillegående» og utføre alle oppgaver som er teknisk mulig i Norge i dag. Maskinen leveres med Microsoft Windows Vista Home Premium operativsystem. Den kan dermed gjøre alle normale PC-oppgaver i tillegg til mediesenterfunksjonene.

Her finner du de andre artiklene i guiden:
Stor guide til mediesentre
Fujitsu-Siemens Scaleo EVi 2565
Apple TV
Microsoft Xbox 360
Sony Playstation 3
Qnap TS-409
Zyxel DMA-1000
Digital samarbeid i stua

Alt du trenger?
Mot TV og stereoanlegget har denne maskinen alle tilkoblingsmulighetene vi trenger. For bildeoverføring har den HDMI, komponent analog, SCART (kompositt), i tillegg til vanlig 15-pins VGA-kontakt. På lydsiden imponerer Fujitsu-Siemens, for i tillegg til de vanlige digitale S/PDIF coax og optisk, har maskinen også utganger med ferdig dekodet 7.1 surroundsignal. I tillegg til disse kontaktene har maskinen så å si alle andre tilkoblingsmuligheter vi kan tenke oss.

Nettverksutrustingen til denne maskinen er imidlertid ikke like imponerende. For kablet nettverk støtter den Ethernet 10/100, mens på trådløssiden har den Wi-Fi b/g. Dermed mangler maskinen de raskeste teknologiene både for kablet og trådløst nettverk. Vi mener at systemet hadde vært mer komplett med Gigabit Ethernet og Wi-Fi n. Disse teknologiene hadde bidratt til å sikre at særlig video kan strømme i nettverket uten risiko for hakking og andre påvirkninger som for lav ytelse kan påføre systemet.

Det er klart at denne innvendingen kun er relevant dersom man bygger en spredt arkitektur der mediesenteret skal forsyne andre enheter med video gjennom nettverket. Et annet tilfelle der dette kan bli et problem er om man plasserer mer harddiskkapasitet for felles bruk i nettet. Dersom man skal hente video fra en slik nettverksdisk, må ytelsen på nettverksforbindelsen være så god at avspillingen ikke forstyrres.

Passer for flere
Maskinen leveres med flere forskjellige konfigurasjoner, og forskjellige mengder med diskkapasitet. Det maksimale du kan kjøpe innebygd er 750 GB. Det kan høres ut som forferdelig mye, men idet du begynner å lagre video og flere år med høyoppløselige digitalfoto, vil du oppdage at selv denne mengden kan bli snau. Maskinen har mulighet til å legge til mer harddisk ved hjelp av en ekstern SATA harddiskport, men det er ikke attraktivt å ha mer enn høyst nødvendig med disker i stereobenken på grunn av støyproblemet.

Produktnavn: Fujitsu-Siemens Scaleo EVi 2565
Pluss: 7.1 surroundutgang, Blu-ray Disc spiller,
Minus: Høy pris, begrensete nettverkskoblinger.
Pris: 11 570 kroner
Internett: www.fujitsu-siemens.no


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen