Frykter nummermangel

For det er ikke nok med at nesten hele Norges befolkning har mobiltelefon. De har ofte mer enn et nummer, og gjerne et nummer til talepostkassen på toppen av det hele.

Så mange nummer er i omløp, at Telenor nå varsler sine abonnenter om at nummeret til talepostkassen skal erstattes av et nummer for alle som benytter denne tjenesten.


Effektiviserer

For å unngå å gå tom for nummer, har Post- og teletilsynet pålagt mobiloperatørene å effektivisere nummerbruken.

- Årsaken til at vi gjør denne endringen er at nummersituasjonen i Norge begynner å bli kritisk, skriver Telenor Mobil på sine nettsider.

 

Til Bergensavisen sier informasjonssjef i Telenor region vest, Lars Hauge, at selskapet har fått melding fra Post- og teletilsynet om å spare på numrene.

 

- Vi har fått et generelt pålegg om å effektivisere nummerbruken. Jeg tror ikke at nummerbruken er kritisk, men det er rimelig at det er behov for å effektivisere bruken litt, sier Hauge til avisen.

Ditt nåværende mobilsvarnummer vil fungere frem til midten av 2006, men allerede nå kan du bruke det nye fellesnummeret +47 91509001.

Fortviler ikke

Men ifølge tilsynet er det ingen grunn til panikk. Det er ingen overhengende fare at du blir møtt med nummernød og avslag på grått papir dersom du ikke enda har skaffet deg mobiltelefon.

- Vi har stadig dialog med teleoperatørene når det gjelder arbeidet med telefonnummer. Mobilnummer er den ressursen som vi er mest presset på. Derfor må vi gjøre en del tiltak, sier Eskil Elness i Post- og teletilsynet til BA.

Og skulle nummertørken bli total, vil det ikke være første gang norske mobiloperatører går tom for nummer. Sist Norge hadde manko på nummer ble det åpnet for å bruke mobilnummer mellom 40 00 00 00 og 49 99 99 99.

- Vi har ikke i noe formelt brev pålagt teleoperatørene om å sette i verk tiltak for å spare nummer, men vi har varslet dem om vi kan komme til å gjøre det. Det at operatørene nå går over til å ha ett felles nummer for telefonsvar, vil frigjøre mange nummerressurser, forklarer Elness.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen