Frykter ikke virus

Kaspersky Labs brukte Londons t-banenett som base for å finne ut hvor mange telefoner som var i faresonen for et eventuelt virusangrep.

Resultatene fra undersøkelsen er oppsiktsvekkende. På tre dager fant selskapet nemlig hele 2000 telefoner som var synlige via blåtann.

Det er altså tydelig at britene bekymrer seg fint lite over å være tilgjengelige for hvem som helst med det riktige utstyret.

Usikker sikkerhetsmesse
Kaspersky var også på plass på Infosecurity 2006, som er Europas største datasikkerhetsmesse. Besøkende på slike arrangementer er oftest mer opptatt av sikkerhet enn andre folk, men tydeligvis ikke når det kommer til trådløs teknologi på mobiltelefoner. På et område på knappe 100 kvadratmeter fant Kaspersky nemlig ikke mindre enn 100 telefoner som var synlige via blåtann.

Virus på mobiltelefoner er ennå ikke noen stor trussel, og det har til nå ikke vært noen veldig omfattende angrep. Dette er sannsynligvis hovedgrunnen til at folk har et avslappet forhold til mobilvirus.

Antivirusselskapene er imidlertid enige i at det kun er et spørsmål om tid før mobilvirus blir mer utspekulerte og farlige, og råder folk til å ta forholdsregler ved bruk av mobiltelefon. Regel nummer én er å ikke gå rundt med en blåtanntelefon som er synlig for alle. Hvis uhellet først er ute og noen får sendt deg en fil, må du ikke finne på å åpne denne.

(Kilder: IT Backbones, Kaspersky)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen