Frykter ikke kinesisk teknologi

Det amerikanske forsvaret har den siste tiden oppgradert sitt forsvar mot eventuelle nettangrep.

Grunnen er i følge amerikanske militære at Kina truer med å sette i gang et slikt angrep.

Nå gir de klar beskjed til Kina om at de vil tape en slik krig.

- Vi vil ligge langt foran
- Når det gjelder muligheten for å gjennomføre et nettangrep har vi sterke konkurrenter nå, men jeg mener vi har grunnlag for å forsterke våre ressurser. Vi kommer etter hvert til å ligge langt foran, sier generalløytnant Robert Elder til Herald Tribune.

Andre kilder fra det amerikanske forsvaret sier at Kina i dag er den største trusselen i en eventuell nettkrig og de skal ha gitt signaler om at de er rede for å utføre et slikt angrep.

Nettangrep mot Estland
Redselen for nettangrep hos verdens ledere ble forsterket i vår da Estland ble utsatt for et massiv nettangrep. Store mengder falsk trafikk medførte at seks av myndighetenes nettsider gikk ned.

I en periode kunne Estiske myndigheter kun ta i bruk faks og telefon for å holde kontakt med omverdenen. Nettangrepet ble startet etter at en omdiskutert statue av en russisk soldat ble fjernet fra hovedstaden.

Estiske myndigheter mente å kunne spore noe av angrepet tilbake til russiske myndigheter, men Russland benektet å ha stått bak angrepet.

Avansert kinesisk teknologi
Kina har i dag utviklet avansert datateknologi. De er blant annet verdensledende når det gjelder teknologi for sensur av Internett. I følge en rapport fra amerikansk etterretning har de nå også utviklet avansert teknologi for å spre virus og ta i bruk elektromagnetisme for å få dominans tidlig i en konflikt.

Ved hjelp av elektromagnetisme kan man blokkere energi slik at all elektronikk slås ut. I en krigstilstand ville dette vært kritisk for vestlige militære engheter som bruker mye elektronikk i sin strategi, for eksempel ved rakettangrep.

Et overtramp
I følge Herald Tribune mener Kinesiske myndigheter at den amerikanske rapporten er et overtramp ovenfor Kina.

Den kinesiske forsvarsministeren sier at den teknologiske utviklingen kun er ment som forsvarstiltak.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen