Frykter dødelige mobiltelefoner

Jukse-telefonene, som har får fått offentlige personer og deres livvakter over hele verden til å skjelve i buksene, ser tilsynelatende helt uskyldige ved første øyekast, men innholdet er ytterst dødelig. På det verste har man funnet telefoner som er i stand til å avfyre fire .22 kalibers kuler på et par sekunder.

Den økende trusselen har fått flyplasser verden over til å utbedre sikkerhetskontrollene sine. Som en del av sikkerhetsprosedyren har det mange steder til og med blitt innført stikkprøver hvor man kan bli spurt om å ta opp telefonen og ringe noen. Det er for så vidt en enkel sak å avsløre en grovkalibret mobiltelefon med å holde den i hånden, ettersom den er svært tung.

Det siste året har flere aksjoner mot narkotikamiljøer i blant annet Nederland, England og Tyskland resultert i stadig flere konfiskeringer av såkalte drapstelefoner. Det er dermed all grunn til å anta at det også finnes en god del av disse kamuflerte skytevåpnene i omløp på gata.

I enkelte tilfeller har også PDA'er, kalkulatorer og andre duppeditter blitt avslørt som skjulte skytevåpen. Det har foreløpig heldigvis ikke vært noen tegn på at de farlige enhetene er i omløp her i Norge.

Mobidirect har publisert en video som viser en væpnet mobil i aksjon.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen