Frosken erstatter QWERTY

Selskapet Frogpad har i samarbeid med Gennum Corporation laget et Blåtann-basert tastatur som benytter seg av en helt ny tastemetode, som skal utfordre QWERTY, som er tasteopsettet vi finner på dagens data-tastatur. Frogpad selv mener at deres produkt kan bli en global standard med sitt innovative design og ergonomiske oppsett.

Frogpad, som tastaturet heter, bruker alle de 15 mest brukte bokstavene i det engelske alfabetet som grunnlag. Skal man bruke øvrige tegn eller bokstaver trykker man ganske enkelt inn en tast og trykker videre. Ved 8 timers trening med Frogpad hevder produsenten at en gjennomsnittlig bruker skal kunne oppnå en tastehastighet på 40 taster i minuttet som ligger omtrent dobbelt så høyt som ved bruk av et vanlig QWERTY-oppsett.

Tastaturet retter seg foreløpig mer mot datautviklere og programmerere som ofte trenger å ha en hånd tilgjengelig for musen, noe som er mulig med Frogpad siden tastaturet er ment for enhåndsbruk. Allikevel kan andre brukermasser, som spillentusiaster, være aktuelle kjøpere av Frogpad, siden de i likhet med programmerere ofte har behov for å bruke tastatur og mus samtidig.

Mens Frogpad i lengre tid har vært tilgjengelig i USB-versjon, vil den nå til sommeren kunne fås tak i med Blåtann-støtte. Dermed kan brukeren bruke tastaturet fritt innenfor en 10 meters radius fra PCen, som muliggjør en større frihet for de som trenger det.

Foreløpig fins Frogpad kun i USB-versjon til den nette pris av $170, som tilsvarer 1200 kr omtrent. Blåtann-versjonen vil være tilgjengelig til sommeren, og vil ligge noe over i pris på rundt $200. For mer informasjon og bestilling kan man besøke Frogpads hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen