Test

Frode Fivel - A Kid Is Just A Kid

Frode Fivel kommer nå med sitt etterlengtet album nummer to, etter solodebuten med ”Patience Will Win” i 2003. Grunnen til den lange ventetiden er ikke fordi han er lat, tvert imot. Han har jobbet mye som kunstner, mannen er tross alt utdannet billedkunstner og aktuell med en utstilling i hjembyen Fredrikstad. Samtidig har han turnert litt overalt, både alene og sammen med bandet sitt Hello Goodbye. Derfor er det nærmest utrolig at han har rukket å spille inn "A Kid Is Just A Kid".

Multikunstneren Frode Fivel får frem godfølelsen med sin musikk.
Multikunstneren Frode Fivel får frem godfølelsen med sin musikk.

Sommerfølelse

I tillegg til bilder og coverdesign står Frode Fivel selv for vokal og gitar på alle spor. Samtidig har han trykket tekstene sine i coveret, det er jo ett pluss i margen. Men han får, som på debutplaten, hjelp av mange kjente fjes fra det nordiske rockemiljøet. I tillegg til hans eget band, hjelper My Midnight Creeps, Ricochets og Madrugada til, de bør ikke vært ukjente for mange. Det kan selvfølgelig slå begge veier, men Frode Fivel klarer å sette sitt særpreg på plata. Dette har faktisk blitt ett spennende album.

At dette albumet kom ut i startfasen av sommeren er nok nøye planlagt. Dette er låter som skal lokke frem godfølelsen i deg, og få deg til å glemme den eventuelle tannpinen du for øyeblikket har. Å ligge langflat på en båt eller strand med en øl i hånda er et godt utgangspunkt når man skal høre på denne plata, det skinner vår/sommer stort sett gjennom hele greia. Det veksles mellom amerikansk vestkystrock, psykedelia og oppløftende pop hvor melodien står i fokus. Man får servert en god blanding av rolige ballader og litt mer eksperimentell musikk, og den variasjonen fungerer utmerket. Det er akkurat den variasjonen som gjør plata interessant og spennende.

Melodiene i fokus

Det er Frode Fivels egenskap til å skrive flotte og melodisterke låter som gjør denne plata bra. Skal det trekkes for noe, er det at tekstene til tider blir alt for enkle. Dog glemmer man den svakheten fort på grunn platas sterke melodier, og man merker at dyktige musikere har medvirket på "A Kid Is Just A Kid".

Herr Fivel leverer, men det er kanskje ikke så rart når han har så mange dyktige gjestemusikere på laget?
Herr Fivel leverer, men det er kanskje ikke så rart når han har så mange dyktige gjestemusikere på laget?

Det er ikke lett å trekke frem noen enkelte låter som stikker seg ut her, for på denne plata vil det i større grad variere fra lytter til lytter. Men skal undertegnede nevne noen låter som kan settes i båsen ”favoritter” blir det den noe raske I Get Nowhere, den rolige Confusing Myself With Rock and Roll og til slutt Not That Strong. Den sistnevnte minner veldig mye om amerikaneren Jack Johnson (fra Hawaii), for de som har hørt om ham. Kanskje har ikke Frode Fivel helt den samme kvaliteten som amerikaneren, men han er likevel god å høre på.

Konklusjon

Dette er en plate du kan høre på flere ganger uten å gå lei, og mange låtene setter seg etter første gjennomlytting. Dette er ikke en plate å sette på før man stikker på byen, men hvis du befinner deg under sola og langs stranda eller i parken, griller og koser deg, passer denne utmerket. Liker du behagelig poprock, hvor melodien står i sentrum anbefales "A Kid Is Just A Kid" på det sterkeste.

Frode Fivel A Kid Is Just a Kid   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen