Friskt pust fra Ricoh - igjen

Da vi utsatte Ricoh GX100 for en minitest for en tid tilbake, konkluderte vi med at det var et lovende kamera, men at det ikke var perfekt. Spesielt var det bildekvaliteten ved høy ISO-verdi og bildeprosesseringen vi ikke var fornøyd med.

Dette ser det heldigvis ut til er akkurat det Ricoh har tatt fatt i da de skulle utarbeide oppfølgeren, GX200 som slippes i dag. Kameraet har fått ny bildeprosessor som skal være bedre på støyreduksjon uten at det går ut over bildekvaliteten, og den skal også være god for hele fem bilder i sekundet i råformat. Råformatet i GX200 er for øvrig Adobes DNG, så det burde ikke være noen fare for at man ikke får åpnet bildene sine om x antall år.

Oppløsningen på GX200 er økt til 12 megapiksler fra forgjengerens 10, en økning som strent tatt ikke var i nærheten av nødvendig på et kamera som hadde svært god detaljgjengivelse men bare middelmådige støyegenskaper. Men, det er lite å gjøre med det for oss, bortsett fra å atter en gang gi noen tyn for å henge på megapikselracet. Så, Ricoh, tyn er herved avlevert.

Heldigvis får GX200 også noen andre forbedringer fra GX100, og en av disse er skjermen. Ikke bare øker størrelsen fra 2,5 til 2,7 tommer, noe som vil si 6,3 cm til 6,9 cm for oss som ikke tar omregning fra tommer til centimeter i hodet, men i tillegg dobles skjermens oppløsning til hele 460 000 bildepunkter, noe som er ganske så bra etter dagens standard.

Optikken har Ricoh øyensynlig ikke gjort noe med fra GX100 til GX200, og godt er det. Zoomen med 24mm vidvinkel og 3x zoomomfang var vi nemlig såre fornøyd med da vi så nærmere på GX100. Ikke reparer noe som ikke trenger reparasjon er et motto ikke alle produsenter har fått med seg, men heldigvis er Ricoh en av dem som har det.

Du kan sammenligne GX100 med GX200 her.

Pris og tilgjengelighet på GX200 i Norge er ikke kjent i skrivende stund.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen