Frisker opp Radeon HD 5870

MSI slipper nå det de omtaler som en overklokkers drøm, nemlig R5870 Lightning. Det slutter ikke der, MSI er beskjedne nok til å omtale kortet som "Built to be Perfect". Når det er skrevet, så ser jo kortet usedvanlig lekkert ut. Kortet benytter som antydet AMDs Radeon HD 5870 som grafikkprosessor.

PWM-designen har fått en krafti overhaling, fra de vanlige 7(5+2) fasene har man her økt til 15 (13+2), dermed skulle det være nok å ta av for grafikkprosessoren. Den observante leser legger også merke til at det er tilkoblinger for to 8-pins strømtilkoblinger på dette kortet, mot bruk av 6-pins på referansedesignet. Dette innebærer en teoretisk maksimumseffekt på 375 watt til skjermkortet, 75 watt via PCIe-porten og 150 watt via hver av 8-pinskontaktene.

Kondensatorene er også byttet ut, her er den nye Hi-c CAP-typen som gjelder. Disse skal ha en levetid på åtte ganger de japanske kondensatorene. Minnet, kondensatorene og andre sentrale komponenter er dekket av en stor kjøleplate som skal kunne brukes også ved bruk av LN2-potter.

Til å kjøle ned godsakene benytter MSI den tradisjonelle Twin Frozr II-kjøleren, som blant annet stiller med doble vifter på 8 cm og varmerør på 8 mm.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen