Test

Frisk opp klokken din

Big Ben


Produsert av: Very-Soft
Passer til: Telefoner med Symbian Series 60 og Symbian UIQ
Pris for fullversjon: $14.95

Mange av oss bruker mobiltelefonen som klokke, og klarer oss fint uten armbåndsur. Men klokken på telefonen er ofte for liten og utydelig, og kanskje synes du også den er litt for kjedelig. NiceClock er et program som gir klokken din et nytt og mer praktisk utseende og et par nye funksjoner.

Første gangen du starter NiceClock, får du opp en stor analog klokke med en stilfull design. Rammen ser ut som stål, og du kan se de visuelle skruene. Nedenfor den analoge klokken finner du en liten digital klokke for anledninger der du trenger ekstra presisjon.

Ved siden av klokken finner du informasjon som batteristatus og dekning.

Trykker du på en nummertast mens klokken vises, hører du en stemme som forteller deg hva klokken er. Når du bruker håndfri er dette en genial løsning, siden du kan trykke mens mobilen er i lommen for å høre tiden rett i øret. Stemmen kunne forøvrig vært mer behagelig og mye tydeligere.

Vi la merke til at NiceClock automatisk brukes som skjermsparer så lenge programmet kjører. Dermed trenger du ikke knote med innstillinger for å få klokken til å vises som standard. Om du ikke vil at klokken skal vises på oppgavelisten til enhver tid, kan du velge at programmet skal kjøre skjult i bakgrunnen.

Opplyst med et klikk
Noe vi virkelig setter pris på med dette programmet, er at du kan få frem bakgrunnslyset på telefonen bare ved å trykke på navigasjonsknappen. Da forsvinner ikke klokken fra skjermen, men forstørres og vises over hele skjermen.

Du kan også velge mellom forskjellige utseender på klokken.

Dessverre finnes det bare to forskjellige fargetemaer, i tillegg til at du kan velge en analog klokke, en horisontal digital klokke og en vertikal digital klokke.

Temaene treffer for øvrig både de som vil ha klokken sin i James Bond-stil og de som vil ha et enklere utseende. Begge er uansett en fryd for øyet.

Du kan også slå av og på automatisk tastelås. Dette er en grei mulighet, da mange Series 60-telefoner ikke har automatisk tastelås innebygget.

Påminnelser
Du kan også bruke NiceClock til å sette opp lister med gjøremål. Du kan velge mellom alarm, møte, fest, bursdag eller jubileum. Hver av disse har sitt eget symbol på listen.

Går du inn i menyene finner du en drøss med valgmuligheter. Du kan for eksempel slå av eller stille inn volumet på stemmen som forteller hva klokken er ved et tastetrykk, noe som er veldig greit om du har en tendens til å komme borti knappene i tide og utide.

En god investering
Alt i alt synes vi at NiceClock er en stor forbedring fra standardklokken på Series 60. Vi liker spesielt den ett-trykks bakgrunnsbelysningen og den automatiske tastelåsen. Utseendet på klokken er også fryd for øyet. Det eneste vi kan sette fingeren på er at NiceClock gjerne kunne inneholdt flere temaer.

Har du bruk for en bedre klokke, er NiceClock en god investering. Du kan laste ned programmet hos Handango for litt under hundrelappen, mens en syv dagers prøveversjon er gratis.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen