Frir til ungdommen

Z520i er den nye klapptelefonen til Sony Ericsson, og kan ved første øyekast se ut som en albinokombinasjon av de tidligere modellene Z200 og Z600. Den har rene og avrundene buer, og en egen bøyle på toppen som fungerer både som antenne og feste for nøkkelbånd.

I Norge kan telefonen kjøpes i fargene kalkhvit og sandgrå, noe som understreker de hvite og rene linjene.

Slagordet til Z250i er "La sansene stimuleres", og passer bra til denne telefonen. Den byr på mange muligheter til å tilpasse den etter egne estetiske behov. Eieren kan bytte telefonens Style Up-deksler, som er Sony Ericssons svar på det samme som Nokias Express on-deksler.

Videre kan man stille inn sin egen kombinasjon av lyseffekter, ringetoner og bakgrunnsbilder som skal aktiveres når noen ringer. Med et helt diskoorkester i lomma skal det være praktisk umulig å ikke legge merke til at noen ringer.

Telefonen er mindre enn Sony Ericssons tidligere klapptelefoner, med sine mål på 83 x 46 x 24 millimeter vil eieren slippe å plages over størrelsen.

Den eksterne LCD-skjermen har en oppløsning på 101 x 80 piksler og viser 4096 farger, mens den interne skjermen, som er av samme type, har en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter, og viser 65 536 farger.

Z250i er utstyrt med et VGA-kamera med digital zoom, som kan ta både bilder og små videoklipp. Det ser imidlertid ikke ut som denne telefonen kan by på temaer. Man har imidlertid muligheten til å velge seg bakgrunnsbilde.

MIDI-melodier
Hvis behovet for å høre på musikk skulle melde seg, kan Z250i by på en mediespiller som spiller av både MP3-sanger og MPEG4-film. Av annen underholdning bør det nevnes at telefonens mulighet for å lage egne MIDI-melodier med MusicDJ.

Når det kommer til trådløs teknologi, så er telefonen nokså velutstyrt. Den kan skilte med både MMS, som nå i og for seg er en selvfølge, infrarød og blåtann. Dermed skulle det ikke være noe problem å kommunisere med andre telefoner trådløst.

Telefonen har for øvrig også kvadruppelbånd, som innebærer at den kan brukes i alle verdensdeler. Den har imidlertid verken 3G eller EDGE.

Med sine muligheter for videoopptak, dekselbytting og melodikomponering, er nok dette en telefon som kommer til å selge mest blant den yngre garde.

(Kilde: Sony Ericsson)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen