Frigjøring av Iphone 3.0 er i gang

Frigjøring av Iphone 3.0 er i gang

Hver gang Apple slipper en oppdatering av operativsystemet til Iphone starter kappløpet om å få telefonen låst opp. Nå som betaversjonen av Iphone 3.0-programvaren er sluppet har hackerne i Iphone Dev-team nok å henge fingrene i.

De forsikrer at Iphone 3.0 blir mulig å "jailbreake". Det vil si at det blir mulig å fjerne Apples sperrer og installere egen programvare som ikke kommer fra Apples App Store. Dette inkluderer også muligheten til å fjerne operatørlåsen.

Advarer mot 3.0 beta

Brukere som har installert Yellowsn0w, programvare som fjerner operatørlåsen, advares om å ikke oppdatere telefonene sine til versjon 3.0. Dette vil oppdatere radiokommunikasjonsprogramvaren i telefonen, og dette skal angivelig ikke være mulig å reversere. Dersom man gjør dette vil telefonen igjen bli operatørlåst.

Iphone Dev-team sier ingenting om når "jailbreaking" kommer til Iphone 3.0, men det er naturlig å anta at det vil være tilgjengelig omtrent når Apple slipper den endelige versjonen av programvaren.

Da blir trolig også muligheten for å fjerne operatørlåsen tilgjengelig. Slippes dette nå er det sannsynlig at Apple stenger for metoden innen den endelige versjonen av Iphone 3.0 slippes.

(Kilde: infoworld.com, iphone-dev.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen