Fra venstre: Svenn-Arne Dragly (Fribit), Daniel Perez (Fribit), Simon Eriksen Valvik (Urospredere) og Vegard Johannesen.
Fra venstre: Svenn-Arne Dragly (Fribit), Daniel Perez (Fribit), Simon Eriksen Valvik (Urospredere) og Vegard Johannesen. (Bilde: Fribit/Urospredere)

Fribit får støtte

I forrige uke skrev vi om nyetablerte Fribit, organisasjonen som har satt seg fore å skape liv i den norske fildelingsdebatten. Nå har organisasjonen fått støtte av dokumentarprosjektet Urospredere, og sammen skal de spre kunnskap til elever ved skoler i Norge.

Dokumentaren Urospredere er i følge prosjektet selv basert på den økende interessen for ulovlig fildeling her til lands.

"Det har vært mye fokus på dette i media den siste tiden. Advokater har varslet at flere og flere fildelere skal tas. Nettpiratene selv har ikke gitt mye lyd fra seg. Musikk- og filmbransjen fortviler over dårlig salg, og de legger mye av skylden på piratkopieringen.", står det å lese på prosjektets nettsider.

Filmen fokuserer blant annet på hvordan fildeling kan lovliggjøres, hvilke lovendringer som må til og hvordan det kan fungere.

(Kilde: Urospredere, Fribit)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen