Fri sommersurfing for Telenor-kunder

Telenors nye USB-modem. (Bilde: Telenor)
Telenors nye USB-modem. (Bilde: Telenor)

I dag lanserte Telenor et nytt abonnement for mobilt bredbånd, med tilhørende USB-modem.

Frem til 31. august behøver du ikke betale noe annet enn månedsprisen på 249 kroner for å få surfe så mye du vil. Prisgildet varer imidlertid bare til 1. september. Fra da av må du betale for datatrafikken du generer på dagtid. Etter kl 17 på hverdager kan du surfe så mye du vil. Det kan du også i helgene..

Utenom disse tidene må du ut med 20 kr per MB du genererer over mobilnettet. Men tjenesten har et pristak slik at du aldri skal betale mer enn 50 kroner per dag. Surfer du via Wi-Fi i en av Telenors Trådløse Soner, må du ut med 1,25 kroner per minutt. Også denne tjenesten har et pristak, og maksprisen du betaler per dag for WiFi-surfing er på 150 kroner per dag.

Surfer du mye på dagtid, vil det i verste fall koste deg 200 kroner daglig å bruke Telenors nye abonnement.

Plugg og surf
Det nye USB-modemet som følger med abonnementet skal gjøre det enklere å surfe via den bærbare PC-en din. Det eneste du behøver å gjøre er å plugge inn modemet i USB-porten på PC-en din. Etter at installasjonsprosessen er ferdig, skal du ikke behøve mer enn et par tastetrykk før modemet er klart til bruk.

I dag kan du bruke modemet til både Wi-Fi, EDGE og 3G. Men det skal også være klargjort for HSDPA, som Telenor kommer til å lansere i løpet av året. Med HSDPA kan du få hastigheter på opptil 3,6 Mbps. Til sammenlikning har 3G en hastighet på ca. 0,4 Mbps.

Modemet kan enten kjøpes sammen med Telenors nye abonnement, til en pris på 200 kroner. Velger du dette tilbudet, binder du deg til 12 måneders bruk av modemet. Alternativt kan du kjøpe modemet separat. Telenors informasjonssjef, Anders Krokan, forteller til Amobil at modemet da vil koste mellom 1500 og 1800 kroner.

Vil du surfe i super-3G-hastigheter må du anskaffe deg Netcoms USB-modem. Operatøren lanserte USB-modemet sitt sammen med HSDPA-lanseringen i mai. Netcom har foreløpig ikke kommet med noen nye abonnementer eller priser, men dette vil sannsynligvis komme i løpet av sommeren når flere av Netcoms sendere oppgraderes til HSDPA.

Les mer om Netcoms HSDPA-lansering >>

(Kilder: Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen