Fremtidens Windows

Nettstedet neowin.net melder om et lekket dokument som angivelig skal avsløre detaljer rundt neste Windows-versjon, nemlig Windows 8. Det er Microsoft-entusiasten Francisco Martin som skal ha lagt ut informasjonen på sin blogg. Den aktuelle bloggen er i skrivende stund ikke tilgjengelig, men flere nettsteder har allerede rapportert om innholdet. Det understrekes i det lekkede dokumentet at informasjonen foreløpig er kun på diskusjonsstadiet, og at ingenting er blitt realisert, ennå.

Lynrask oppstart og bedre programvarehåndtering

Det skal satses spesielt på bedre ytelse og raskere oppstart. PC-en skal i enkelte tilfeller kunne startes opp "nesten" øyeblikkelig, dersom brukeren har behov for rask tilgang til e-post, nyheter eller avspilling av lyd/video.

Videre diskuteres det om en reset-knapp som skal kunne tilbakestille Windows til den tilstanden når PC-en ble kjøpt, noe som skal kunne ordnes uten å slette noen brukerfiler. Det snakkes også om "Windows Store" – en programvarebutikk som skal gjøre det mulig å ta vare på brukerens programvare og innstillinger, og som skal eventuelt kunne brukes til å overføre data til en ny PC.

Microsoft jobber vissnok også med en ny harddiskkryptering for Windows 8, men det er usikkert om dette er en videreutvikling fra Bitlocker-teknologien som brukes i dagens Windows. Det snakkes også om forbedringer rundt 3D-grafikk, blant annet en 3D-versjon av DirectX. Teknologier som USB 3.0 og Bluetooth 3.0 skal ifølge dokumentet være innebygd i Windows 8.

Samarbeide mellom Microsoft og OEM-partnere

Dersom den lekkede informasjonen er korrekt, har Microsoft sendt inn flere forslag til OEM-partnere for å få til forskjellige løsninger. Det skal blant annet være snakk om bruk av sensorer i PC-er som skal kunne ordne automatisk justering av skjerminnstillinger. Videre skal brukeren kunne logges seg på Windows 8 automatisk, noe som skal kunne ordnes via innebygd ansiktsgjenkjenning.

Ifølge nettstedet dailytech.com er det planer om å lansere Windows 8 allerede mot slutten av neste år.

Les også:

(Kilder: Neowin, Dailytech, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen