Illustrasjonsbilde: Asus Zenbook

Fremtidens ultrabooks blir billigere og tynnere

Intel har målene klare for de kommende årene.

At de kommende generasjoner med ultrabooks skal yte bedre, bli enda tynnere og enda billigere har strengt tatt vært kjent en stund. Intel har hele tiden vært klar på at ultrabook-konseptet har bestått av tre faser, før den "perfekte" ultrabook kan se dagens lys.

Den første fasen er vi allerede godt i gang med, da i form av Sandy Bridge. De første produktene har sett dagens lys, for eksempel Toshiba med sin Z830, Acer med sin S3 og Asus med sin Zenbook.

De to kommende faser kjennetegnes med introduksjonen av Ivy Bridge i 2012 og Haswell i 2013. Med Ivy Bridge får vi trolig se ultrabooks med både 14- og 15-tommers paneler, dog vil disse være tykkere enn dagens ultrabooks som er på maksimalt 18 millimeter. Trolig tykkelse vil være på rundt 21 millimeter. Når Haswell kommer på banen vil man trolig kunne redusere dette ned til 14 millimeter.

Litt av hysteriet rundt tykkelsen skal ifølge Intel være at brukerne er av den oppfatning av tynnere maskiner er bedre maskiner, siden de er vanskeligere å lage, og dermed er de mer ettertraktet.

Når det gjelder ytelse skal Intel med Ivy Bridge doble grafikkytelsen, sett mot Sandy Bridge. Når Haswell kommer på banen mener Intel at de skal kunne dra inntil 90 prosent av de vanligste spillene.

Prisene må ned, det sier både Intel og analytikere i bransjen. 700 USD for en maskin skal være et mål Intel jobber mot. Dagens maskiner ligger gjerne i området 800 til 900 USD.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen