Fremtidens superdatamaskin fra SGI

Prosjektet er foreløpig kjent som "Prosjekt ultrafiolett" og konseptet skal forene tidligere adskilte arkitekturer med SGIs egen teknologi. Systemet skal også kunne tilby spesielt høy ytelse for enkelte tekniske applikasjoner.

Konseptet blir også referert til som "multi-paradigm computing" og det skrives i en pressemelding at det første systemet skal være klar til levering i løpet av 2007, mens man om et par år vil være klar til praktisk testing. Det potensielt "nye" med "Prosjekt ultraviolett" er ikke at man forsøker å lage en raskest mulig prosesseringsarkitektur, men heller å effektivisere arbeidsmåten.

"SGI har nådd et punkt hvor det ikke lenger holder å komme med nye og raskere maskiner. Hvor kraftfull en datamaskin er, kjennetegnes i hovedsak av hvordan den klarer å løse en forsker eller en ingeniørs faktiske problemer", sier Dr Eng Lim Goh, CTO hos SGI.

"Ved hjelp av det vitenskapsdrevne "Prosjekt ultrafiolett" og vårt nye konsept "multi-paradigm computing" blir hovedmålet i stede å gjøre den enkelte bruker mer produktiv."

Det skal nevnes at SGI samarbeider med Intel om å utvikle selve arkitekturen. Ifølge en talsmann for Intel er denne alliansen noe man også kommer til å dra nytte av med tanke på Itanium 2.

SGI har har lagt ut en pressemelding som du kan lese her: 'Project Ultraviolet' Delivers on the Promise of Multi-Paradigm Computing.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen