Fremtidens sommertrend

Sola har begynt å titte frem over det ganske land, og når snøen smelter legger de fleste skiene lengst inni boden i påvente av neste sesong. Men for de som ser frem til sommer og sol kan vi her presentere fremtidens muligens heteste mote: Solbriller som skifter farge.

Kjemisk mote
Det er kjemikere ved University of Washington, Seattle, som har utviklet de noe spesielle brillene. Ved å skru på en liten bryter kan du selv velge hvilken farge brilleglassene skal ha.

– Dette kan bli fremtidens store mote, sier kjemikeren og utvikleren Chunye Xu til EurekaAlert.org.

Chunye Xu og hennes lab tar i bruk elektrokromatiske polymer for å frembringe denne noe spesielle fargeeffekten. Ved tilførsel av strøm skifter disse polymene farge og mørkhetsgrad. Det er kun når man vrir på bryteren at det brukes strøm, så batteriene i brillene forventes å ha en brukbar levetid.

Kjemikere har lenge forsket på slike elektrokromatiske polymer, men Xu og hennes lab er en av de få som har sett hvordan dette kan brukes i moteverdenen som for eksempel brilleglass.

Ferdige om to år
Foreløpig har det kun blitt utviklet en prototyp av brillene og du må nok smøre deg med litt tålmodighet før brillene er til salgs. Det gjenstår ennå noe forskning, men Xu regner med at brillene vil være på markedet innen to år.

Her kan du selv se video av prototypen i aksjon på YouTube. For å laste ned videoen til din egen maskin kan du gå til denne siden.

Kilde: Forskning.no

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen