Fremtidens PC?

Microsoft har søkt om patent på leie-basert PC, dvs en PC som kunden får "gratis" levert, men som betales i forhold til bruk av PC-en.

Kunden skal selv kunne justere og skreddersy PC-en etter eget behov, både når det gjelder maskinvare som er inkludert og programvare som er installert, og skal betale i forhold til hva vedkommende velger.

PC-en skal være utstyrt med spesielle skalerbare komponenter og programvare med et brukergrensesnitt som gjør det mulig for kunden å foreta slike endringer.

Meningen er at beløpet som betales vurderes fortløpende i henhold til hva kunden ønsker å få ut av PC-en.

Tre betalingsmodeller blir brukt som eksempler på hvordan ideen er tenkt å fungere: såkalte "browsing bundle", "office bundle" og "gaming bundle" kan eksempelvis ha en prisramme på henholdsvis 0.80, 1.0 og 1.25 dollar per time.

Microsoft innrømmer at en PC som kjøpes i henhold til denne modellen kan komme til å koste mer totalt sett enn dersom kunden kjøper en PC-en basert på den tradsjonelle (éngangsbeløp for én PC) modellen.

Programvaregigantens argument for den nye modellen er likevel at den gir kunden større fleksibilitet i forhold til at brukeren ikke betaler for komponenter og tjenester vedkommende ikke bruker. Kunden skal når som helst kunne bytte en betalingsmodell, dersom vedkommende endrer brukermønsteret.

Det Microsoft har søkt patent på heter "Metered Pay-As-You-Go Computing Experience" – detaljene finner du på denne siden.

(Kilde: Cnet news)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen