Fremtidens musikktjeneste er her

Spotify er en svensk tjeneste som gir gratis og lovlig tilgang til streamet musikk på nettet. De som står bak tjenesten har fått til en avtale med mange av de store plateselskapene som blant annet Universal Music Group, EMI Music, Warner Music Group og Sony BMG.

Hensikten med tjenesten er at alle skal kunne lytte til det de ønsker, hvor og når de ønsker det, helt gratis.

Imponerende

Vi har foretatt en liten test av Spotify og det er umulig å ikke la seg imponere. Det går riktignok ikke an å laste ned hele låter på PC-en, men avspillingen er gratis. Når vi høyreklikker på en plate eller en enkeltlåt har vi muligheten til å kunne legge dem i egen favorittliste.

Brukergrensesnittet er også enkelt og lett å bruke og vi ble under vår test ikke plaget av reklame, det kan hende at dette dukker opp på et senere tidspunkt.

Ytelsen er det heller ingenting i veien med. Under vår test brukte programmet rundt 15 MB i det vi hørte på en låt.

Spotify har også en ganske omfattende musikksamling, og søkefunksjonen oppleves som meget rask. Noen mangler er det likevel. Søker man eksempelvis på The Beatles vil du ikke finne originallåter, kun coverlåter. Grunnen skal være at de gjenlevende medlemmer av gruppen ikke ønsker å bli inkludert i Spotify. Søk etter Mezzoforte leverte heller ingen treff.

I dokumentasjonen om Spotify står at det skal være mulig å høyreklikke på album eller låter og kjøpe og laste ned fra utvalgte nettbutikker, men i vår test var denne muligheten grået ut.

Fortsatt i beta

Spotify er en tjeneste som på mange måter imponerer, men tjenesten er fortsatt i betaversjon og vi opplevde den litt ustabil. Programmet låste seg når vi prøvde avspilling av enkelte låter.

Dessuten fikk vi en melding i programmet som fortalte oss at lydkortet i vår PC ikke fungerte.

Det viste seg imidlertid at denne meldingen kun dukket kun opp én gang. Vi trengte bare å klikke en gang til på låten og da kunne vi høre på låten uten problemer.

Likevel er Spotify absolutt en god begynnelse på en annerledes og bedre musikktjeneste.

Lyst å prøve?

Tjenesten finnes i gratis reklamebasert versjon, men det kreves en invitasjon. Da er det heldig at vi har fått nesten 500 invitasjoner fra forumbrukeren Nightmeare. Svarer du riktig på spørsmålet under her får du tilsendt en invitasjon, i all den tid vi har invitasjoner igjen.

Alle invitasjonene er nå delt ut.Et alternativ er å betale for tjenesten. Premium-versjon koster 99 svenske kroner per måned og 9 svenske kroner for 24 timer.

For å kunne bruke Spotify må du laste ned eget program som installeres på din datamaskin. Programmet støtter Windows XP, Vista og Mac OS X

Du finner mer informasjon om tjenesten på spotify.com.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen