Fremtidens musikkløsning lansert

Det er ikke få som klager over dagens lovlige løsninger for kjøp av musikk på nett. Løsningene som eksisterer er ofte dyre, lite brukervennlige og har omfattende sperrer for hvordan du får bruke musikken. Nå kommer derimot løsningene som utnytter Internett til det ekstreme.

Legg musikken din på nett
Musikksiden Lala har nå blitt offentlig lansert. Via denne musikkløsningen skal du få fullt utbytte av ditt eksisterende musikkbibliotek og enkelt skaffe deg ny musikk. Denne musikkløsningen baserer seg både på streaming av musikk og avspilling av de sangene du allerede eier. Her kan du nemlig synkronisere ditt eget bibliotek med nettstedets seks millioner sanger. Samtidig kan du laste opp de sangene eller lydklippene som ikke allerede er tilgjengelige hos tjenesten.

På denne måten kan du til enhver tid få tilgang til hele ditt musikkarkiv via Internett. Tjenesten fjerner samtidig sperren på musikken du har kjøpt hos for eksempel Itunes slik at du også kan legge til disse.


På tjenesten Lala kan du legge opp din egen musikk og kjøpe ny. Arkivet kan du ta med deg overalt der det er nett.

Det er også mulig å kjøpe nye sanger, både for streaming og nedlastning. En sang for streaming koster 10 cent. Om du vil kjøpe sangen for nedlastning koster det 89 cent, da får du også mulighet til å streame sangen på kjøpet.

Får god kritikk
Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig for personer bosatt i USA, men Lala lover at tjenesten snart vil utvides slik at den kan brukes internasjonalt. På grunn av denne sperren har vi selv ikke fått testet tjenesten. Amerikanske nettsteder har derimot tilgang, og de gir tjenesten strålende kritikk. Nettstedet Technologizer omtaler tjenesten som spektakulær og skriver:

- Det som imponerer med Lala er ikke bare det høye antallet tjenester den tilbyr, men også hvor godt det utføres. Jeg har brukt det en stund, og det virker imponerende godt. Det webbaserte systemet for å lytte til musikk minner om Itunes, og det er lett å glemme at det hele er nettbasert. Musikken starter med liten eller ingen forsinkelse, og den fortsetter å spille selv når du surfer rundt i Lala, eller på et annet nettsted.

Lala har samtidig et eget nettsamfunn hvor du kan dele med andre hva du lytter til, og få tips om ny musikk fra andre brukere. Det er tydelig at utviklerne har tatt seg god tid med å skape et musikksystem som tar Internett på alvor om vi skal tro kritikerne.


De som har testet tjenesten gir den god kritikk for funksjoner og brukervennlighet.

Egen tjeneste for Iphone
Lala jobber for tiden med å utvikle en egen applikasjon for Iphone. Det betyr at når du er koblet på Internett via din applemobil, eller Ipod Touch, så vil du kunne få tilgang til hele ditt musikkarkiv på spilleren. Det vil være som å ha en Ipod med ekstremt stor harddisk. Men kun om du er koblet på nett vel og merke.

Om Lala får det nedslaget de håper på vil utvilsomt tjenesten utvikles for andre enheter med nettilgang i tiden fremover.


Lala har planer om å utvide tjenesten til Iphone og andre enheter med nettilgang.

Forut for sin tid?
Nettilgangen er utvilsomt den store bøygen for denne tjenesten. For at den skal fungere genuint er du avhengig av å ha nettilgang, det fins det slett ikke overalt. Om du sitter på bussen hjelper det lite at du har tilgang til hele ditt musikkarkiv på nett og også en musikkspiller med nettilgang, så lenge det ikke finnes trådløst nett på selve bussen. Det kan derfor virke som om Lala er en tjeneste litt forut for sin tid.

Skaperne av tjenesten, som i sin tid var med å opprette Yahoo Mail er på sin side klar over dette, men de tviler ikke på at nettopp dette er fremtiden innen musikk.

- Vi lever livet vårt via nettlesere, enten det er når vi sender mail, ser på TV eller bruker Facebook. Når jeg lanserte Yahoo Mail så var det få som trodde millioner av personer ville benytte seg av mail via nettet. På samme måte bør musikken min også være på nett. Vil det finnes noen enheter som ikke har en nettleser om fem år? spør sjef for Lala, Geoff Ralston, ifølge pressemelding.

Selv gleder vi oss stort til å få teste Lala når de åpner opp for et internasjonalt publikum. Da får vi virkelig se om dette er fremtidens løsning for musikk.


Foreløpig er Lala kun åpen for brukere med nettilgang i USA. Lala lover at dette straks vil endres.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen