Fremtidens mobiler?

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan fremtidens mobiltelefoner kommer til å se ut. Under årets Design Innovation Awards kunne to nye mobilkonsepter smykke seg med finaleplasser i konkurransen om å skape fremtidsrettede og brukervennlige verktøy til hverdagsbruk.

#1 Phone
Konkurransens tredjeplass gikk til designeren Roman Krihelis og hans #1 Phone eller Nano Phone, som flere nettsteder har valgtå kalle telefonen på grunn av dens utseende.

Telefonens forside er dekket av en 4,2 tommer stor trykkfølsom fargeskjerm med en oppløsning på 700 x 266 bildepunkter. Skjermen er dekket av et to millimeter tykt lag med plast, for å beskytte mot riper.

Knappene på skjermen har en diameter på 13 millimeter, slik at telefonen skalpasse til alle fingertykkelser. En styrepinne i metall har fått plass øverst på telefonens forside, og av og på-knappen er plassert på siden.

Selv om telefonen hovedsaklig skal brukes loddrett, kan du snu den vannrett når du for eksempel ønsker å benytte den til å se film. #1 Phone er en trebåndstelefon, og har i tillegg støtte for 3G samt blåtann versjon 2.

Batteriet er drevet av brenselceller, og får ny energi ved hjelp av en trådløs ladestasjon lik SplashPowers SplashPad.

Det er foreløpig uklart om vi vil komme til å få se #1 Phone i butikkhyllene, eller om vi blir nødt til å nøye oss med bildene.

Communication Pillow
Dette er navnet på produktet som vant fjerdeplassen under årets Design Innovation Awards. Også her er designeren Roman Krihelis.

Dette konseptet går ut på en myk og fleksibel mobiltelefon. Det ytre skallet består av myk plast, og er laget for å tåle en støyt. Denne telefonen skal du altså kunne både miste i gulvet og sette deg på uten at den tar skade av det.

Telefonens øverste del består av en bevegelig skjerm som ser ut til å likne elektronisk papir, med en oppløsning på 433 x 266 punkter. Skjermen skal være rask nok til at du fint skal kunne se video på den. Communication Pillows dimensjoner skal være på 120 x 36 x 12 millimeter.

Også denne telefonen har støtte for blåtann, slik at data kan utveksles med andre blåtannenheter. Telefonens batteri lades på samme måte som #1 Phone; ved hjelp av en trådløs ladestasjon.

I følge nettstedet Proekt skal Communication Pillow komme i salg i andre halvdel av 2006 og ha en pris på drøye 450 kroner. En fullstendig beskrivelse av de to designtelefonene finner du på nettsidene til Design Innovation Awards.

Tidligere denne måneden viste forøvrig Nokia frem smakebiter fra sin designavdeling, inkludert konseptmodellene Sky og Aki for å nevne noen.

(Kilder: Design Innovation Awards, Yanko Design, Textually, Proekt)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen