Fremtidens bærbare klar i 2010

Det kommer stadig nye konseptmaskiner på banen. Maskiner som skal lese dine tanker og maskiner som ser mer ut som kunstverk enn arbeidsredskaper dukker hyppig opp på papiret. De fleste forblir på papiret og ser aldri livets lys, noen kommer derimot heldigvis gjennom nåløyet.

Se flere bilder av fremtidens bærbare her.

Kommer sjeldent på markedet
Teknofil har tidligere beskrevet noen av de maskinene designere drømmer om å skape i fremtiden. Her ble det vist frem både maskiner med solpanel og gjennomsiktige skjermer. I den anledning pratet vi med Steinar Killi, førsteamanuensis ved Institutt for Industridesign ved Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo.

- Konseptprodukter er i utgangspunktet kun ment for å utforske et område. Vi ser stadig at bilforhandlere kommer med ekstreme varianter av sine modeller. Disse er i utgangspunktet mest ment for å skape blest om andre produkter, men noen av ideene fra disse ekstremvariantene kommer ofte på markedet senere, forklarte han da.


Konseptmaskiner, som for eksempel Gelfrog, kommer sjelden i handelen.

Se flere bilder av fremtidens bærbare her.

Drøm blir virkelig
Nå ser det faktisk ut som om en av vidundermaskinene kan se livets lys. Ifølge Engadget vil firmaet V12 design sette sine bærbare maskiner med to skjermer i produksjon fra 2010. Den ene skjermen vi ifølge V12 selv fungere både som skjerm og tastatur. Det betyr at når du  sitter på bussen på vei til eller fra jobb kan du holde maskinen som en vanlig avis. Fremme på jobb kan du derimot benytte maskinen som normalt. Hvor godt det er å skrive på et slikt tastatur er derimot usikkert. Maskinen skal også komme med talestyring. Så langt har forsøk på dette vist seg å fungere heller dårlig, men om V12 klarer dette vil maskinen helt klart ha attraktive funksjoner.


V12s maskin skal kunne holdes som en vanlig avis.

V12 sier de har en avtale med et amerikansk firma slik at maskinene er klare om 16 måneder.

Se flere bilder av fremtidens bærbare her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen