Fremtidens Apple-produkter kan få solpaneler
(Bilde: sinvuka/Shutterstock.com)

Fremtidens Apple-produkter kan få solpaneler

Det kan en ny patent tyde på.

Etter hvert som mobile enheter både blir mer avanserte og mer allstedsnærværende er batteritid blitt stadig viktigere, og i den forbindelse finnes det dem som leter etter alternativer til den tradisjonelle batteriteknologien. En av dem er Apple, som med sin nyeste patent vil ta i bruk solenergi.

Som nettstedet Patently Apple melder har selskapet nå sendt avgårde en ny patentsøknad som indikerer at Apple ønsker å bygge solceller inn i enhetene sine i fremtiden.

Gjennomsiktig solcelle

Alle de tekniske detaljene foreligger ikke, men i patentteksten beskriver Apple et konsept hvor en gjennomsiktig fotovoltaisk celle befinner seg mellom det øvre beskyttelseslaget og berøringssensorene på enheten.

Illustrasjon hentet fra patentdokumentet.
Illustrasjon hentet fra patentdokumentet. Foto: Patently Apple

Denne cellen omdanner så naturlig lys fra omgivelsene til elektrisk strøm, og Apple foreslår at enhetene kan benytte batterier eller kondensatorer til å lagre elektrisiteten som genereres av solcellen.

Apple ser ikke ut til å eksplisitt nevne berøringsskjermer i patentteksten sin, men derimot diverse typer trådløse enheter som for eksempel berøringssensitive mus og tastaturer med innebygget pekeplate. Når det gjelder sistnevnte skisserer Apple også et konsept som innebærer å legge solceller rundt selve pekeplaten.

Har stor interesse for solcelleløsningen

Det ser imidlertid ut til at teknologien har likhetstrekk med teknologi som Apple tidligere har levert inn patentsøknader på. Helt tilbake i 2010 kunne vi melde at selskapet ville ta patent på en løsning som innebærer å bygge inn solceller i berøringsskjermer på mobile enheter.

Den nye patenten er dermed kanskje ment som en slags utvides av teknologien til også å gjelde andre typer berøringsfølsomme overflater. I fjor kunne vi for øvrig melde at Apple også uttrykte ønske om å lade opp sine bærbare MacBook-er ved hjelp av solcellepaneler på baksiden av skjermen.

Det er med andre ord tydelig at solcelleteknologien er noe Apple har et sterkt fokus på for tiden, selv om det ennå ser ut til å være en stund til vi faktisk får se produkter som benytter seg av teknologien.

I mellomtiden oppgraderer Apple stadig sine eksisterende produktlinjer: Nå har iPod Touch fått samme prosessor som iPhone 6 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen