Fremtiden til Firefox er reddet

Fremtiden til Firefox er reddet

Har sikret storkontrakt med Google.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har de siste ukene vært knyttet spenning til den kostnadsfrie nettleseren Firefox. Avtalen med Google som gjør at søkegiganten står for den standardvalgte søkemotoren i nettleseren gikk ut i november, en avtale som er sett på som livslinjen til Firefox.

Avtalen er nå fornyet for minst tre år fremover i tid.

De nøyaktige vilkårene er ikke kjent. Avtalen var i 2010 trolig verd 103 millioner dollar, eller over 560 millioner norske kroner. Det er 85 % av inntektene til Firefox fra slike avtaler.

En ny ryggrad

Med avtalen i boks har Firefox fått et par solide ben å stå på for fremtiden. Det var lenge knyttet usikkerhet til om Google ville forlenge samarbeidet fordi når Chrome nå er mer populær enn Firefox.

En rekke analytikere mente at Google ville trekke seg fra samarbeidet for å la Chrome vokse samtidig som de fjernet Firefox' kraftigste støttebein.

– Som en del av denne avtalen over flere år vil Google Search fortsette å være standardsøket for flere hundre millioner Firefox-brukere verden over, sier Gary Kovacs, CEO hos Mozilla, i en pressemelding.

– Mozilla har vært en verdifull partner for Google over flere år og vi ser frem til å fortsette det flotte samarbeidet i årene som kommer, sier Alan Eustace, senior visepresident hos Google søketjeneste.

Ny Firefox er tilgjenglig før tiden
Firefox 9 er langt raskere enn sin forgjenger

(Kilde: Mozilla, BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen