Fremtiden blir smartere

Teknologisk konvergens er over oss for fullt og vi får stadig nye tilbud om samlokalisering av alle elektriske underholdningsapparater i hjemmet – og vi etterspør også stadig mer flytende overganger mellom tradisjonelt adskilte teknologier som TV, radio, mobiltelefoni og Internett.

Ifølge en engelsk undersøkelse består 17 prosent av all TV-titting også av andre aktiviteter som Internett-surfing og å sjekke Twitter-meldinger og Facebook-statuser. I USA er tallet 42 prosent når det gjelder folk som foretrekker å surfe ved siden av den konvensjonelle TV-tittingen.


Smart TV

• Sammensmelting av tradisjonelle TV-tjenester og Internett-funksjoner
• Fellesbetegnelse for teknologien og navn på LGs eget varemerke
• Man kan blant annet streame, surfe, laste ned apps og kjøpe on demand-innhold over nett
• Etablerer også trådløs overføring mellom for eksempel TV og PC
• Alt i tillegg til vanlige TV-funksjoner
• Les mer på Wikipedia

37 prosent av unge amerikanere mellom 22 og 27 år ser på TV via nettet mellom fem og sju ganger i uka, men 74 prosent av forbrukerne foretrekker fremdeles å se TV-programmer på TV-en.

Dette er likevel merkbare tall og trenden ser ut til å være økende – vi foretrekker å multitaske ved å være koblet mot nett via smarttelefoner eller nettbrett samtidig som vi ser på TV. Hvor ofte tar man seg ikke selv i å for eksempel ville søke på Wikipedia hvis det er noe TV-sendingen får en til å lure på?

Hva vil fremtiden by på?

En representant ved LG lufter ideen om en "instant visual recogniser" – en funksjon på nettbrett som kan gjenkjenne TV-programmet eller filmen du ser på TV-apparatet og deretter tilby fakta, bakgrunnsinformasjon, bak-kulissene-klipp, intervjuer med involverte og mye mer.

Denne type tjenester høres unektelig spennende ut og vil være et flott tilbud om man måtte ønske det. Valgfrihet er nok et viktig stikkord her, for det er avgjørende at produsentene innser at kanskje ikke alle ønsker å ha interaktivitet prakket på seg døgnet rundt på tjenester som fra før ikke har vært preget av det – som nettopp TV.

Hva tror du?

Hva tror du en stadig "smartere" underholdningshverdag vil innebære? Vil man i større (og mer lovlig) grad enn før kunne se TV og film når som helst og hvor som helst? Vil interaktivitet spille en større og større rolle, eller vil det nå en grense? Hva blir den mest optimale løsningen? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

(Kilder: LG, Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen