Fremgang for AMD

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge iSuppli tok AMD innpå Intel med et par prosentpoeng, etter at salgstallene for 2. kvartal i år er blitt talt opp. Dette er i tråd med trenden i tidligere rapporterte tall fra Mercury Research, selv om sistnevnte opererer med langt større prosentandel for AMD.

AMD steg ifølge iSupply fra 10,9 til 13,4 prosents markedsandel, mens Intel gikk ned fra 80,8 til 78,8 prosent. Førstnevnte stjal også noen små prosentpoeng fra de resterende aktørene (eksempelvis VIA), som nå utgjør 7,8 prosent av x86-prosessormarkedet.

Man skal imidlertid være oppmerksom på at AMD hadde en høyere markedsandel på samme tidspunkt i fjor (16,4 prosent). Uansett er dette et godt utgangspunkt for AMD å jobbe videre med, nå som deres firekjerneprosessorer endelig begynner å dukke opp.

Selskapet har tidligere uttalt at de forventer å kapre nesten 1/3 av firekjernemarkedet allerede i år, men dette vil nok kanskje by på noen utfordringer.

Selv om AMD økte markedsandelen i 2. kvartal, er det liten tvil om at selskapet sliter tungt på den økonomiske fronten. Priskrigen mot Intel har kostet selskapet dyrt. Barcelona og Phenom er nødt til å bli en suksess, slik at selskapet kan begynne å tjene penger igjen.

(Kilder: Digitimes, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen