Freedom gjør smarte mobiler smartere

Programvaren er skrevet for mobiltelefoner med operativsystemet Windows Mobile Phone Edition 2003. Det vil i praksis si alle nye smarttelefoner med trykkfølsom skjerm og Microsoft programvare.

Børs, vær, opplysning og kart
Lanseringen fant sted på Oslo Børs. Det skjedde fordi Oslo Børs er en av innholdsleverandørene til den nye applikasjonen. Ved hjelp av noen få tastetrykk kan du få børskurser i realtid på mobilskjermen, du kan se historisk utvikling av hovedindeksen, og legge inn din egen portefølje av selskaper du vil overvåke.

I tillegg til Oslo Børs finner vi innhold fra Meteorologisk Institutt (værvarsel, generelt eller lokasjonsbasert), opplysningstjenesten 1881 (nummeropplysningstjeneste som i tillegg gir nøkkeltall for bedrifter) og MapSolutions. Sistnevnte er en karttjeneste der du blant annet kan lete opp adresser eller se hvor dine kontakter befinner seg, forutsatt at de har gitt deg fullmakt til å sjekke dette.

Ulike betalingsmodeller
De ulike tjenestene koster litt forskjellig, og vi skal komme tilbake til hvordan de fungerer når vi har fått anledning til selv å teste dette. Vi merker oss imidlertid allerede nå at skaperne bak produktet har tro på at vi i fremtiden vil kunne få innhold som er betalt for i form av sponsing eller annonser.

Bedrifter kan tegne avtale om hvordan de ulike tjenestene skal faktureres, mens vi som enkeltbrukere vil finne igjen aktiviteten vår på mobiltelefonregningen.

Billigere SMS
Ellers ser vi at løsningen gjør det mulig å sende SMS for 25 øre stykket. Dermed er det også mulig å spare penger ved å bruke applikasjonen. Forutsetningen er at du kjøper en pakke som gir deg 120 SMS for 30 kroner.

Har du en Qtek mobiltelefon kan Freedom lastes ned fra www.mobilefreedom.no.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen