Test

Fransk og elegant videomobil

Testresultater

Alcatel OT 756

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Alcatel OT 756

Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Telefonen er liten og slank  med aluminium i deler av fronten. Plassen er utnyttet godt, med en skjerm som dekker det meste av telefonen ovenfor tastaturet.

Ved å plassere skjermen høyt på telefonen har Alcatel også fått plass til et tastatur som er av de aller beste vi har vært borti på telefoner i denne størrelsen.

Tastene lyser opp i blått og er enkle å betjene i mørket.

Lyd
Dette betyr samtidig at det ikke er mye plass igjen til telefonens høyttaler. Denne gir like vel klar og god lyd. Vi kunne nok tenkt oss en litt kraftigere høyttaler til konferansesamtaler (høyttalende funksjon), men til ringetoner og varsellyder holder det godt. Telefonen har for øvrig mange underlige lyder og trommesett å by på. Flere av lydene er snutter på 20 sekunder i MP3-format.

Noen MP3-spiller er dette like vel ikke. Høyttalerutgangen gir monolyd, og med mindre låta er kort (og du ikke har annet å lagre) er det heller ikke plass til en hel MP3-låt i telefonens minne. Internminnet på 4 MB er noe av det som skiller OT756 fra de hippeste mobilene på markedet. Telefonen støtter heller ikke minnekort.

Navigasjonsknapp
OT 756 har ikke joystick slik lillebror OT 735 har. I stedet er det en fireveis vippetast med ”OK”-knapp i midten. Vi mener dette fungerer bedre enn joysticken på lillebror.

OT 756 har dessuten fått separate knapper for start og avslutning av samtale.

Kamera
Kameraet tar gode bilder i VGA-format (480x640 punkter). I tillegg kan du ta opp videosnutter med lyd til bruk i MMS-meldinger. Dessverre er Alcatel blant produsentene som ikke vil la deg sende MMS med mer enn 100KB innhold. Det holder til en kort videosnutt, men blir for lite om du i tillegg vil sende en lydfil eller et bilde.

MMS-komponering er lett med denne telefonen, så her er det bare å knipse og sende meldinger.

Mangler litt
Telefonen er ikke avansert nok til å tilfredsstille de mest kresne businesskundene. Blant annet mangler den Bluetooth og EDGE. Synkroniseringsfunksjonaliteten er det imidlertid lite å utsette på. Med Alcatel PC Suite kan du synke telefonens PIM-funksjoenr enten du bruker Outlook eller Notes.

Telefonen har også trippelbånd, og kan derfor også brukes i det meste av USA.

Bra batteri
Taletid på 9 timer og standbytid på 250 timer (over ti døgn) er mer enn godkjent. Vekten er på 92 gram, og telefonen virker godt sammensatt. Menyene er brukervennlige og mulighetene for personlige tilpasninger er mange.

Alcatels lange fravær fra det norske markedet har dessverre ført til at enkelte er skeptiske til denne telefonen. Det er det liten grunn til.

Erfaringer fra landene der telefonen har fotfeste er god, og med mindre du er redd for å skille deg ut i mengden er OT 756 et bra valg. I alle fall om du primært skal ringe og sende meldinger.

 

Spesifikasjoner:

 • Mål: 106x46x18,5 mm
 • Vekt: 92 g
 • Batteri: Litium (950 mAh)
 • Standbytid opp til 250 timer
 • Taletid opp til 9 timer
 • Skjerm: TFT LCD 128x160 punkter med 262.000 farger
 • Stemmestyring, taleanrop og talememo
 • Grafisk agenda
 • IrDA
 • Videoopptak
 • Java
 • Flerstemte ringetoner
 • Trippelbånd
 • Kalkulator
 • GPRS klasse 10

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen