Frankrikes president, Nicolas Sarkozy. Foto: Richard Pichet.

Teknofil Frankrike vil straffe de som besøker hatsider på nett

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy. Foto: Richard Pichet.

Frankrike vil straffe de som besøker hatsider på nett

Sarkozy skjerper overvåkningen etter terroren.

Frankrike har Europas strengeste straffer for piratkopiering og krenkelser av opphavsrettbeskyttet materiale på Internett. De har blant annet en "tre-slag-ut"-modell – hvor staten kan kreve at folk mister Internett-forbindelsen permanent etter å mottatt tre advarsler om ulovlig fildeling.

I forbindelse med den siste tidens terror i landet, ser det ut til at grepet om det frie Internett strammes enda mer inn. Nå kan franske innbyggere risikere å bli straffet for å bare besøke nettsider med det som omtales som "hatefull propaganda".

– Vil gripe inn

De siste ukenes terror i Frankrike, hvor den 23 år gamle og nå avdøde jihadisten Mohammed Merah var mistenkt for å ha drept til sammen syv mennesker sørvest i landet, har satt i gang reaksjoner blant myndighetene.

President Nicolas Sarkozy sier ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau at han vil gripe hardt inn mot enhver form for ekstremistisk propaganda – også det som forekommer på Internett.

Jevnlige besøk

Dette betyr at franskmenn som "jevnlig besøker hjemmesider på nettet som glorifiserer terrorisme og vold, kan bli straffet". Dette fortalte Sarkozy i en TV-tale.

Hvordan Frankrike skal håndheve kontrollen og overvåkningen av besøkende, eller hvordan straffen skal utmåles, sier presidenten derimot ingenting om.

(Kilde: ComON)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen