Framtidens biler skal snakke med hverandre

Det nye kommunikasjonssystemet kan varsle om trafikkorker, ulykker, hvor det er best flyt i trafikken og så videre. (Bilde: Car 2 Car)

Framtidens biler skal snakke med hverandre

Volvo stiller seg i bresjen for nye trafikksystemer.

Volvo har tidligere testet selvkjørende biler, og nå slår den svenske bilprodusenten også et slag for andre intelligente trafikksystemer.

Svenskene har gitt sin formelle støtte til organisasjonen Car 2 Car, som kjemper for smartere måter for biler å kommunisere med hverandre, økt trafikksikkerhet og økt komfort på veien.

Helt konkret er det snakk om at Volvo fra 2016 skal utstyre alle sine biler med teknologi som får dem til å «snakke med hverandre». Systemet virker uavhengig av bilmerke, og bruker GPS og trådløse nettverk for å veilede framtidens biler til de mest effektive og trygge kjøremønstrene.

Mer sømløs og trygg trafikk

I framtiden skal nemlig biler kunne kommunisere og varsle hverandre om ting som skjer på veien. Volvo har selv lagt fram flere nøkkelområder de kommer til å satse på, deriblant varsler om bilulykker, trafikkorker og veiarbeid, samt opplysninger om optimal grønt-lys-kjørerute, værvarsel og mer.

Car 2 Car ser for seg at framtidens trafikklys kommuniserer med passerende biler og informerer dem om hvilken hastighet de bør holde for å kjøre så effektivt og sømløst som mulig gjennom trafikkerte områder. Dette vil være et velkomment bidrag til alle de som er lei av å møte på røde lys hele tiden.

Varsler for veiarbeid og ulykker eksisterer i dag, men da gjerne fra myndighetenes side. Dette foregår ofte tregt, og et system basert på selve trafikantene er ventet å gi mye raskere varsler, slik at du kan unngå å stå i kø i timesvis ved å velge en alternativ vei. Dermed blir også det generelle trafikktrykket lettet.

Steg mot automatisering?

Framtidens biler ser ut til bli fullstendig automatiske. Et system med intelligente varsler, men som fremdeles er manuelt, kan være et steg mot denne utviklingen – eller være et fullgodt alternativ.

Hva mener du om dette systemet? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Expert Reviews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen