TEST: Fractal Design Define R2 Black Pearl
Test

Fractal Design Define R2 Black Pearl

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Termiske egenskaper

Testoppsett

  • Hovedkort: Asus M4A79T Deluxe
  • Prosessor: AMD Phenom X4 810 (Kjøler: Scythe Ninja)
  • RAM: 4 GB OCZ Platinum PC3 12800
  • Skjermkort: MSI Nvidia 9800 GTX
  • Harddisk: Western Digital 120 GB
  • Strømforsyning: PCP&C Silencer 610 W

Hovedfokuset ved dette kabinettet er lavt støynivå, ikke termiske egenskaper. Kabinettet benytter ikke bare støydempende matter, men de er av den virkelig gode og solide typen. I tillegg er viftehull tettet. Dette fører til at varmen holder seg lengre og samler seg opp i kabinettet. Vi har testet Define R2 i to runder. Først presenterer vi dere for den normale måte, der kabinettet er testet slik det blir levert.

Om temperaturer

"Idle" representerer temperaturene etter at systemet stod urørt i 30 minutter. "Load" for prosessor representerer temperaturen etter 30 minutter med Prime95, torture test. Denne kjøres i totalt fire instanser, for maksimal varmeutvikling på prosessoren.

"Load" for skjermkort representerer temperaturen etter 30 minutter med Geo Forms gående. "Load" for harddisk representerer temperatur etter en runde med full HDtach. Temperatur utenfor kabinettet var ~22°C

Som vi ser blir ting varmt, og kabinettet får en plassering langt ned på listene. Det er spesielt skjermkortet som får medfart, noe som til dels også gjelder prosessoren. At harddisken får den temperaturen den gjør overrasker oss litt, siden denne i all hovedsak får fersk og kald luft over seg fra utsiden.

Vi valgte også å fjerne alle de støydempende dekslene som tetter viftehullene. Vi satt ikke inn noen vifter, men vi ville se hvordan ting oppførte seg når luften hadde flere veier ut av kabinettet. Det vi fant ut var at prosessortemperaturen sank 4°C, brikkesettet ble 3°C kaldere og skjermkorttemperaturen sank med 5°C. Da snakker vi plutselig veldig gode tall.

Støy

Lavt støynivå er definitivt noe dette kabinettet kan skilte med. På én meters avstand vil vi faktisk strekke oss så langt som å kalle maskinen lydløs. Vi måtte faktisk stikke hodet bak maskinen for å i det hele tatt høre noen form for susing. Vibrasjoner er heller ikke noe problem. Støynivået økte riktig nok litt når vi fjernet viftedekslene, men det er fortsatt snakk om et veldig lavt lydnivå.

Fractal Design Define R2 Black Pearl

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen