TEST: Fractal Design Define R2 Black Pearl
Test

Fractal Design Define R2 Black Pearl

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Montering

At kabinettet kommer med solide støydempingsmatter, gjør ikke monteringsjobben spesielt vanskelig. Skru løs de to sidedørene, og dytt ut brønndekselet fra innsiden. Skal du montere vifter, må du også skru ut asfaltmattene, noe som er en enkel jobb.

Hovedkortbrettet er ikke fritt, men det har et stort hull som lar deg montere bakplater til kjøleren. Det virkelig geniale her, er at Fractal Design faktisk har klart å lage dette hullet stort nok. Utrolig mange produsenter lager dette et par millimeter for lite i forhold til flere populære sokler. Enkelte av de har påstått at grunnen er at hullet vil komme i veien for skruehullene, men som vi her ser, er det null problem og utvide dette slik at det faktisk passer!

Skjermkortet sklir inn på normal måte, men du får ikke plass til skjermkort som er et par centimeter lenger enn vårt 9800 GTX-kort. Strømforsyningen monteres i bunn av kabinettet, og denne både hviler og blir festet mot vibrasjonsisolerte kanter.

Den gangen vi testet minnegiganten Corsairs kabinett, Obsidian 800D, ble vi mektig imponert over måte de hadde lagt opp til at kabler skulle skjules. Det har undret oss litt hvorfor ingen andre produsenter har fulgt etter, for løsningene var helt geniale. Vi ser nå at Fractal Design har hentet inn ett av triksene, gummiforede gjennomføringshull. Sammen med den lakkerte innsiden, skaper dette et pent og mye renere sluttresultatet når maskinen er ferdig bygget. Det eneste vi skulle ha ønsket oss, var mer plass bak hovedkortbrettet, slik at kabler kunne skjules enklere akkurat der.

Harddisker

Harddiskene festes i egne, hvite, rammer. Det er hele åtte stykker av disse, så du skulle ha nok plass. Disse skrus fast fra undersiden, før rammen føres inn i kabinettet. Festene er vibrasjonsisolert, nok et lite punkt som vil hjelpe støynivået til maskinen nedover.

Optiske enheter

Enkelte ganger har jeg undret meg over hvorfor mellomstore tårnkabinetter ofte leveres med hele seks 5,25" brønner. Er det virkelig så mange som trenger såpass med plass? Hvis du ikke trenger mer enn to av disse, noe som trolig gjelder brorparten av markedet, har Define R2 nok plass for deg. Vi liker at det er prioritert plass til harddisker, fremfor optiske enheter og andre større saker. Uansett, enhetene som skal plasseres her må skrus fast, det er altså ikke snakk om noen form for hurtigfester.

Fractal Design Define R2 Black Pearl

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen