TEST: Fractal Design Array R2
Test

Fractal Design Array R2

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Positive ting Solid kvalitet, pent og diskret utseende, plass til mange harddisker
Negative ting Litt varmt, ikke hot-swap-muligheter eller plass til optisk enhet0

Testresultater

Positive ting Solid kvalitet, pent og diskret utseende, plass til mange harddisker
Negative ting Litt varmt, ikke hot-swap-muligheter eller plass til optisk enhet0

I forrige uke testet vi en oppgradert utgave av Fractal Designs Define R2, nemlig Define R3. Denne uken er det den oppgraderte utgaven av Fractal Design Array som heter Array R2 som skal til pers!

Dette kabinettet er hovedsaklig ment å fungere som en hjemmeserver, men har også stort potensiale som HTPC. Med stadig mer medieinnhold lagret på harddisken, er det lett å se hvordan et lite, lekkert og stillegående kabinett med plass til mange harddisker kan komme til nytte i stua!

Fractal Design Array R2 skal være forbedret på flere punkter, og i følge produsenten inkluderer de viktigste forbedringene to ekspansjonsplasser i stedet for én (som gir støtte for mini-DTX), bedret harddiskramme og bedret viftemodul.

Kabinettet er på utsiden til forveksling lik forgjengeren sin, men det er på ingen som helst måte negativt! Resten av spesifikasjonene er som følger:

Spesifikasjoner
Materialer
Aluminium
Farger
Sort
Utvidelsesplasser
6 x 3,5"
1 x 2,5"
Vifter
1 x 140 mm inkludert
Ekspansjonsspor
2 stykk, festet med skruer
Støttede hovedkort
mini-DTX
mini-ITX
Eksterne tilkoblinger
Ingen
Strømforsyning
300 W, følger med
Dimensjoner
Høyde: 20 cm
Bredde: 25 cm
Dybde: 35 cm
Vekt
4,1 Kg
Pris
ca. 1200 kr

Det er altså et ganske så minimalistisk kabinett vi har med å gjøre, som retter seg inn mot et forholdsvis snevert marked.

Konklusjon

Som en arvtager til Fractal Design Array, byr Array R2 egentlig ikke på så mye nytt under sola. Designet er bra, viftene er stillegående og det er plass til mange harddisker. Trenger man egentlig noe mer av et slikt kabinett?

Når det gjelder temperatur yter Array R2 ganske likt sin forgjenger. Prosessoren blir varmere enn vi liker, men det burde egentlig ikke by på noen problemer så lenge man passer litt på.

Det vi sitter igjen med som mest positivt er unektelig det flotte designet, og den gode gjennomførelsen, som vitner til høy kvalitet fra topp til tå. Det enkle er ofte det beste, heter det, og Array R2 er et godt eksempel på nettopp det.

Hvis man sammenlikner Fractal Design Array R2 med andre kabinetter vi har testet, fremstår det som et ganske godt kjøp. Rettet mot de som trenger masse lagringsplass, og vil lage sin egen lille hjemmeserver, NAS eller HTPC, er det få andre kabinetter for mini-ITX-hovedkort som gir et såpass godt inntrykk!

 


 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen