TEST: Fractal Design Array
Test

Fractal Design Array

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Fysisk sett er ikke Fractal Design Array et utrolig lite kabinett, men det er mindre enn det meste. Det er basert på ITX-platformen, noe som i sin tur setter rammene. Det noe unike ved Array er at kabinettet kommer utrustet med plasser for hele syv lagringsmedier, og da er det fortsatt god plass til en rekke andre komponenter.

Vi ser i all hovedsak for oss at dette kabinettet vil bli brukt som en slags NAS-enhet du selv setter opp. Selv om det finnes mange slike ferdige løsninger på markedet, har du her en større frihet til å velge oppsettet selv. Samtidig ser vi få problemer i at du kan benytte dette kabinettet til et mediasenter.

Vi ser riktig nok ett problem ved overnevnte forslag, og det er at kabinettet ikke legger opp til en intern optisk enhet. Om du skulle trenge denne, avhenger du av en ekstern enhet. Dette vil i en rekke tilfeller bli en ulempe.

Først av alt vil vi se litt på rene NAS-enheter, uten lagringsmedier med tilsvarende fleksibilitet som et hjemmemekket oppsett vil gi deg. Her må vi regne veldig rundt, fordi en NAS-enhet kommer med samtlige komponenter inkludert, uten eller med lagringsmedium som gjerne også har hot-swap-støtte. En kostnad på 800-1000 kroner og gjerne mye lenger opp er derfor ikke akkurat urealistisk om vi skal sammenligne med dette kabinettet. Fractal Design Array har en prislapp på rundt 1130 kroner. Vi vil ikke si at dette på noen måte er ille for et kabinett som gir deg hele syv plasser for lagringsmedier, samtidig som det ikke er overraskende billig.

Ekstra flott er det da at kabinettet kan by på gode termiske egenskaper. Samtidig kan du lett sette sammen en meget stillegående maskin ved hjelp av en passivt kjølt prosessor, for både den medfølgende strømforsyningen og den 14 cm brede viften er spesielt stillegående. Trenger du mye lagringsplass i et lite og nett kabinett? Vel, da er dette definitivt noe vi kan gå god for.


+ Gode temperaturer
+ Plass til mange harddisker (inkl. 2,5")
+ Stillegående
+ Enkel monteringsprosess


- Ikke plass til optisk enhet eller hot-swap

Fractal Design Array

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen