TEST: Fractal Design Array
Test

Fractal Design Array

Termiske egenskaper

Testoppsett

  • Hovedkort: Zotac Ion F-series
  • Prosessor: Intel Atom N330 (Kjøler: Passiv)
  • RAM: Corsair CM2x512-8500
  • Skjermkort: Integrert Nvidia Geforce Cuda
  • Harddisk: Western Digital Black 640 GB
  • Strømforsyning: Corsair HX650W

Den store viften i front, kombinert med en rekke luftehull andre steder på kabinettet burde i det minste ikke sette noe enormt negativt press på luftflyten. Harddiskene kjøles i førsteomgang, før prosessoren og strømforsyningen får din del av kaken. Hvis du ikke fyller kabinettet med harddisker, kan du lett tilpasset luftstrømmen til å gå direkte på prosessoren.

Om temperaturer

"Idle" representerer temperaturene etter at systemet stod urørt i 30 minutter. "Load" for prosessor representerer temperaturen etter 30 minutter med Prime95, torture test. Denne kjøres i totalt fire instanser, for maksimal varmeutvikling på prosessoren.

"Load" for harddisk representerer temperatur etter en runde med full HDtach. Temperatur utenfor kabinettet var ~22°C

Litt stilig er det å se at temperaturmålingene viser nøyaktig samme tall som Siverstone' SG06, et kabinett med en helt annen innside. Vi sier derfor det samme som tidligere, 71°C på vår passivt kjølte prosessor kan virke avskrekkende, men det er overhode ikke ille.

Når det gjelder harddisktemperaturen, har vi kommet frem til denne på samme måte som tidligere, ved å plassere enheten i det mest ideelle stedet i forhold til luftstrømmen. Temperaturene vi da ser er helt fisefine, spesielt når det er liten forskjell mellom liten og stor belastning.

Siden dette kabinettet også er beregnet for NAS-oppsett, kjørte vi også en ekstra test. Hovedkortet vårt har bare tre Sata-tilkoblinger, så vi monterte inn tre harddisker, stresset alle, og målte temperaturen på den som lå klemt inn i midten. Denne kom til slutt i land med en temperatur på 36°C, noe som fortsatt er innen for en akseptabel driftstemperatur. Prosessortemperaturen steg i samme slengen naturlig nok med 2°C.

Støy

Kabinettet er mer eller mindre kun en stor aluminiumsplate uten noen videre lydbeskyttelse, så kabinettet i seg selv demper ikke mye støy. Vibrasjoner er overhode ikke noe problem, og prosessoren er passivt kjølt. Det vi skal trekke frem, er at både viften og strømforsyningen er særdeles stillegående. Støynivået er rett og slett behagelig.

Fractal Design Array

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen