TEST: Fractal Design Define R4

Test Fractal Design Define R4

Alle gode ting er... fire?

Fractal Design gir seg ikke, Define R4 er enda litt bedre på alle måter.

Konklusjon

Fractal Design Define R4 koster i skrivende stund rundt 800 kroner. For denne summen lover Fractal Design deg et meget stillegående kabinett som skal takle alle utfordringer moderne maskinvare kan by på, slik som støy, varme og plasskrevende komponenter.

Vi synes Define R4 gjør en god jobb med å få unna den varme luften. Den er kun utstyrt med to vifter fra fabrikk, men disse er effektive nok til å holde vårt middels kraftige system kaldt nok i massevis. Kabinettet byr på store muligheter for både omfattende luftkjøling og vannkjøling, så rent termisk bør dette kabinettet kunne tilfredsstille de fleste.

Det vi liker mest med Fractal Design Define R4 er den lekre designen og solide konstruksjonskvaliteten. I tillegg synes vi kabinettet er romslig uten å bli for stort. Det er også brukervennlig, stillegående og kjølig selv med to vifter. Vi har rett og slett lite å sette fingeren på.

Alt i alt synes vi Fractal Design Define R4 gir deg mye kabinettglede for pengene. Hadde det kostet mer enn tusen kroner ville det blitt for dyrt, men for 800 kroner kan det lett hamle opp mot de enda billigere kabinettene på markedet. Dette er nemlig uten tvil et av de mest gjennomføre kabinettene på markedet i dag. I likhet med forgjengeren Fractal Design Define R3, vil vi varmt anbefale den oppdaterte Define R4.


Pen design
God kvalitet
Lave temperaturer
Stillegående
Romslig, men ikke for stort


Ingen spesielle



Andre alternativer

Dersom du ønsker et støydempet kabinett men synes at 800 kroner blir litt for dyrt, kan du få Cooler Master Silencio 550for rundt 500 kroner. Her er til og med hot-swap og minnekortleser på plass.

Dette kabinettet føles derimot ikke fullt så robust og gjennomført som Fractal Design Define R4, men gir veldig mye kabinett for pengene. Men det har ikke i nærheten like gode termiske egenskaper, i alle fall ikke rett fra fabrikk. I denne kampen får behov og lommebok avgjøre.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for kabinetter, her finner du til en hver tid alle kabinettene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene.

Har du en kommentar til denne testen, eller kanskje en anbefaling av et annet kabinett i samme kategori? Bruk kommentarfeltet nedenfor og spre din visdom med resten av oss!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen