TEST: Fractal Design Define R4

Test Fractal Design Define R4

Alle gode ting er... fire?

Fractal Design gir seg ikke, Define R4 er enda litt bedre på alle måter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Installasjon

Du skal ut med to tommelskruer i hver sidedør før du kommer til alle godsakene på innsiden av Fractal Design Define R4. Fractal Design har brukt noe av den ekstra bredden til Define R4 til å gjøre plassen mellom hovedkortbrettet og høyre sidedør ekstra bred. Dette fører til at det er lettere å både gjemme overflødige kabler, og å lukke sidedøren når du er ferdig med monteringen.

Inn med moroa

Når du skal inn med maskinvaren får du nok av albuerom. Kabinettet føles romslig og det er godt merket hvor du skal skru inn avstandsskruene for hovedkortet ditt. Bredden i kabinettet sørger for at du kan få plass til prosessorkjølere som er hele 17 centimeter høye.

Strømforsyningen smetter lett på plass, og det er enkelt å trekke kabler gjennom hovedkortbrettet. Dette gjør det også lett å skjule kabler. Det er nok av hull i hovedkortbrettet slik at kabler ikke er særlig synlige, samme hvor de går hen.

Med den øverste harddiskbrønnen på plass kan du montere et skjermkort som er inntil 29,5 centimeter langt. Dermed vil du få plass til de kraftigste skjermkortene på markedet i dag. Men dersom plassen allikevel ikke skulle strekke til, kan du fjerne den øverste harddiskbrønnen og få plass til kort som er inntil 43 centimeter lange.

Harddisker og optiske enheter

Når det gjelder både harddisker og optiske enheter er du nødt til å ta skrutrekkeren fatt. Optiske enheter settes inn gjennom fronten etter at du har fjernet plastdekselet til brønnen. Deretter skrur du enheten fast med to vanlige skruer på hver side. Her får du altså ingen vibrasjonsdemping.

Harddisker monteres i hver sin ramme som det er plass til åtte av inni kabinettet. Det brukes fire skruer per harddisk, og her benyttes det veldig myk gummi mellom rammen og harddisken som sørger for god vibrasjonsdemping. Men vil du ha en virkelig stillegående PC kan en SSD være lurt å investere i.

Se også: SSD-anbefalinger

Resultat

Bildet sier mer enn tusen ord. Det blir ganske ryddig med veldig liten innsats inni Fractal Design Define R4. Mye av grunnen til dette er den gode plassen bak hovedkortbrettet. Her kan kabler gjemmes lett.

Fractal Design Define R4 bruker noen litt gammeldagse metoder for montering av harddisker og optiske enheter, men ellers følger dette kabinettet de fleste industristandarder. Siden kabinettet virker å være godt gjennomført og av høy kvalitet har vi lite å sette fingeren på her.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen