Fra skrivebord til bil

Shuttle CarPC
Shuttle CarPC

Shuttles viste frem sin CarPC på den nylig avsluttede Cebit-messen. Maskinen er altså rettet mot bilbruk og kan fores med spenninger mellom 10,6 og 16 Volt.

Boksen måler 28 x 23 x 7 cm (DxBxH) og er basert på et Intel 945GB-hovedkort i kombinasjon med en Core Duo T2400-prosessor (1,83 GHz).

Ved full last skal systemet dra 65 Watt. Shuttles egne tester viser at systemet skal kunne operere ved en omgivelsestemperatur på 35 grader C. Maskinen slår seg automatisk av når bilen blir slått av.

Hvilket minne og harddisk (2,5") systemet leveres med er foreløpig uspesifisert, men harddisken skal klare rystelser på inntil 2G. Vi ser også for oss at et SSD-drev bør være svært godt egnet på lagringsfronten.

Innebygget er også en HD-lydkrets med linje-ut og S/PDIF. Derimot er ikke funksjonalitet som optisk drev eller støtte for trådløst nettverk på plass.

Av andre utganger kan vi nevne DVI, 10/100 Mbit nettverk, PS2 for mus og tastatur og USB. Systemet kan kontrolleres ved hjelp av et tradisjonelt tastatur og mus, eller eventuelt via en trykkfølsom skjerm.

Pris eller tilgjengelighet er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Dailytech, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen