GUIDE: Fra hjul til datamaskin
Guide

Fra hjul til datamaskin

I dag omgir vi oss teknologi konstant, uansett hvor vi beveger oss bruker vi forskjellige teknologiske innretninger. For å nå dagens høyteknologiske samfunn har utviklingen måtte gå en lang vei. I denne artikkelserien skal vi se nærmere på denne veien - hvordan fikk vi teknologien vi har i dag?

Mange tenker på teknologi som elektronikk. Dette er ganske feil, teknologi er per definisjon verktøy og ferdigheter vi bruker til å tilpasse oss og kontrollere våre omgivelser. Teknologi forutsetter med andre ord hverken elektrisitet eller mikrobrikker, gaffelen du spiser middag med er like mye teknologi som MP3-spilleren din.

At dagens elektroniske teknologi er mye mer avansert enn forhistoriens relativt simple, uelektroniske innretninger, er det ingen tvil om. Det er imidlertid lett å glemme at grunnlaget for dagens høyteknologiske samfunn ble lagt av oppfinnelser som går flere tusen år tilbake i tid. Oldtidens teknologi har virkelig lagt grunnlaget for hvordan dagens verden ser ut.

I denne første artikkelen skal vi se på teknologiske fremskritt som ligger lang tilbake i historien, men som allikevel er veldig viktige for hverdagslivet den dag i dag.

Så, la oss ta en titt på hvordan våre forfedre la grunnlaget for dagens høyteknologiske samfunn!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen